Damızlık Koyun Ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Süt Satışına Başlıyor

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Mart ayından itibaren süt satışlarına başlıyor.Damızlık Koyun ve...

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Mart ayından itibaren süt satışlarına başlıyor.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, 4 Mart tarihinden itibaren süt satışlarına başlayacaklarını belirterek, koyun ve keçi sütü almak isteyenler vatandaşlar birlikten temin edebileceklerini söyledi.

Süt satışı ile birlikte üretim oranı noktasında envanter çıkarma fırsatı bulacaklarını dile getiren Avcı, süt üretiminin çoğalması ve gelişmesi içinde her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade etti. Avcı, ayrıca koyun ve keçi yetiştiriciliğinin yoğun olduğu bölgelere süt tankları yerleştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Birliğin çalışmaları hakkında da bilgi veren Avcı, koç havuzu ve damızlık deposu çalışmaların hızla sürdüğünü ve yer temini noktasında da gerekli girişimlerin yapıldığını kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile 2. Damızlık Akkaraman koyunu ve damızlık kıl keçisi projesi hazırlayarak TAGEM’e müracaatta bulunduklarını açıklayan Avcı, projelerin hayata geçirilmesi noktasında siyasilerden destek beklediklerini söyledi.

Şuanda yürütülen Akkaraman koyunu ıslah projesinin kısa sürede meyvelerini verdiğini anlatan Avcı, bir çok işletmede ikiz kuzulama oranlarının yüzde 40 seviyesine ulaştığını bildirdi.

2012-2013 kış sezonunda kaba yem ihtiyacının karşılanması noktasında gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirten Avcı, bundan sonraki süreçte kaba yem bitkilerinin üretiminin çoğaltılması ve üreticilerin bu bitkilere yönlendirilerek teşvik edilmesini istedi.

SON 4 YILDA KOYUN VE KEÇİ ÜRETECİSİNE 2 MİLYON 348 BİN DESTEK

Koyun ve keçi üreticilerine verilen desteklerden bahseden Avcı, “Devlet tarafından son 4-5 yıldır verdiği teşvikler koyun ve keçi yetiştiricilerine büyük katkılar sağladı. 2007 yılında yüzde 50’si devlet tarafından karşılanmak üzere 86 işletmeye 136 adet koç dağıtıldı. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 290 koyun, 10 koç 10 işletmeye 30’aür şekilde dağıtılmıştır. 2008 yılında üyelerimize 159 bin TL, 2009 yılında 379 bin bin TL, 2010 yılında 608 bin, 2011 yılında 1 milyon 202 bin 500 TL destek ödemesi yapıldı. 2012 yılı teşvikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün yayınlayacağı kesin icmalinden sonra belli olacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Teşviklerin yanı sıra ırk özelliklerinin geliştirilmesi ve bilinçli hayvancılığın teşviki noktasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Avcı, birlik olarak yaptıkları tüm çalışmalar da kendilerine destek olan müdürlük yetkililerine de teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz