Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Dertli

Van Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nurhan Dayan, depremden sonra darbe alan hayvancılığı şimdi ise...

Van Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nurhan Dayan, depremden sonra darbe alan hayvancılığı şimdi ise kuraklık felaketinin beklediğini belirtti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Dayan, gölgede hayvancılığın SOS verdiğini belirtti. Dayan, daha önce büyük sıkıntı yaşayan sektörün, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından bitme noktasına geldiğini belitti. Dayan, “Kent merkezi ve Erciş’te büyük bir felaket yaşandı. Bu felaketten de en çok etkilenenler; hayvan yetiştiricileri oldu. Ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar, çiftçiye verdiği destekler yetiştiricimize moral olmuştur. Deprem sonrası kentimize yaklaşık olarak 62 ile 65 milyon lira arasında sıcak para giriyor. Bu kaynağın ilimizin ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Bakanlık olmasaydı hayvancılık tamamen bitmişti” dedi.

Reklam
Reklam

“DEPREMDEN SONRA EN BÜYÜK SORUN KURAKLIK”

Depremden sonra en büyük sıkıntılarını kuraklık olduğunu belirten Başkan Dayan, “Depremden sonra en büyük sorunumuz kuraklık. Van’da müthiş bir kuraklık var. Hem alıcı hem de satıcı sıkıntılı. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız artık kendisi üretmektense tüketmeyi daha çok benimsiyor. Saman fiyatları kışın müthiş artıyor. Kuraklık böyle devam ederse hayvancılık sektörü özellikle kış ayında çok sıkıntı yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

“İTHAL ET İSTEMİYORUZ”

Dayan, hayvancılığın gelişmesi için ithal canlı hayvan ve et istemediklerini de belirterek, “Bu bölge hayvancılığın en canlı olan yerlerdi. Burada her türlü imkanımız var. İklim müsait, yeteri kadar mera ve dağlarımız var. Ama son yıllarda hükümet canlı hayvan ve ithal et getirtiyor. Bu durum hayvancılığın gelişmesi önünde büyük bir engel. Artık ithal hayvan ve etin ülkemize getirilmemesi gerekiyor. Bu bölgede hayvanlılığın eski günlerine kavuşması için bunun yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: