Dan Brown yeni kitabının ismini açıkladı

Tüm dünyada satış rekorları kıran 'Da Vinci Şifresi' kitabının yazarı Dan Brown, yeni kitabının ismini açıklamak için çok ilginç bir yöntem uyguladı.

Yeni kitabının ismini bugün açıklayacağını bildiren yazar, Facebook'taki ve Twitter'daki okurlarına seslenip, 2.5 milyon takipçisini, mozaik şeklinde hazırlanmış görsele eklenmeye çağırdı.

SİZİN YARDIMINIZA İHTİYACIMIZ VAR
"Da Vinci Şifresi ve Son Sembol gibi çok satanların meşhur yazarı Dan Brown'un yeni kitabı yayımlanmak üzere ve kitabın adını canlı olarak açıklamak için sizin yardımınıza ihtiyacımız var.

Bir ipucu daha ister misiniz? Kitabın adı aşağıdaki mozaiğin içinde gizli.

DanBrownTODAY etiketiyle bir tweet göndererek, ya da Facebook'tan katılmak için aşagıdaki "Beni Ekle" butonuna tıklayarak resmin ble kısmını açabilirsiniz.

Görseliniz resmin içerisine bir kare olarak eklenecek, ve yeterli sayıda katılım gerçekleştiğinde kitabın adını ortaya çıkaracak.

Ne kadar çok insan katılırsa mozaik o kadar çabuk tamamlanacak!"

SERVER'LAR ÇÖKTÜ
Dan Brown'un kitap adının gizemine olan aşırı ilgi, sosyal medya mozaiğini yaratan HyperActive firmasının serverlarını geçici olarak çökertti.

2.5 milyon takipçi görsele eklendiğinde kitabın ismi "Inferno" olarak belirdi.

Oluşan yazının üstüne gelindiğinde mozaik parçaları büyüyor ve katılan kişilerin profilleri görünür hale geliyor.

Kitabın 14 Mayıs'ta piyasaya çıkacağı açıklandı. 'Inferno', Sembol uzmanı Robert Langdon'ın Avrupa'da geçen bir macerasına tanıklık ediyor.