Danacı'dan Askeri Tabur Değerlendirmesi

MHP Devrek İlçe Başkanı Ayhan Danacı basın açıklaması yaparak ilçedeki askeri taburun kapatılacak olması ile...

MHP Devrek İlçe Başkanı Ayhan Danacı basın açıklaması yaparak ilçedeki askeri taburun kapatılacak olması ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi.

MHP Devrek İlçe Başkanı Ayhan Danacı ilçede faaliyetlerine son verilmesi beklenen Jandarma Taburunun kapatılmasına ilişkin yaptığı basın açıklamasında sıkıntılarını dile getirdi. Danacı, yetkililerden önlem alınmasını istedi Ayhan Danacı düzenlediği basın açıklamasında şöyle dedi:

"Taburun yerine Adalet Bakanlı'ğının Devrek ve Bilecik Gölpazarı ilçesinde kurulması belirtilen açık cezaevinin Devrek’e getirisinin olmayacağı görüşündeyim. Edinilen bilgiler doğrultusunda Jandarma Taburunun bulunduğu bu yerlerin Adalet Meslek Yüksek Okulu, Gardiyan Okulu ve Açık Cezaevi olarak kullanılacağı bilgileri ulaştı. Bu durumda Adalet Bakanlığının seçimine bağlı kalınmalı mı? Yoksa bölgeye fakülte gelmesi için bir imza kampanyası başlatılıp hakkını arayan ve mücadele eden Devrek halkının kaderine boyun eğmesini mi beklemek lazım. Adalet Bakanlığının Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünü 23.11.2012 tarih ve 138798 sayılı yazısında belirtilen Devrek ve Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde bulunan 2’inci Jandarma Eğitim ve Tabur Komutanlığı bina ve arazileri söz konusu taşınmazların bakanlık personelleri tarafından yerinde yapılan inceleme sonucunda her iki kurumda açık ceza infaz kurumuna dönüştürüleceğinin bildirildiği ve taşınmazların mevcut hali müştemilatıyla birlikte açık ceza infaz kurumu olarak kullanılmak üzere bakanlıklara devredilmesi talep edilmektedir. Bu konuda halkımızın talepleri doğrultusunda hareket etmemiz gerekmektedir. Biz artık boyun eğen bir Devrek değil, aksine hakkını arayan, baştakilerin çizdiği bir kaderi yaşamak zorunda kalmayan bir Devrek istiyoruz. Yakın zaman da ilçemizden ayrılan Gökçebey ilçesi birlik ve beraberlik sayesinde, siyasi ayrım gözetmeden, istediklerinden emin toplum olarak, hastanesine ve adliyesine nasıl sahip çıktıysa bizim aynı şekilde İlçemizin geleceğine sahip çıkmamız gerekmektedir. Aksi halde Devrek her geçen gün geriye gidecek ve kalkınması engellenecektir. Bu anlamda Devrek’imize sahip çıkıp, geleceğe dair önünü açmak hepimizin boynunun borcudur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: