Dane Kaybının Önlenmesi

Kilis Ziraat Odası Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli, 2012 yılında yağışın çok olmasından ve verimde...

Kilis Ziraat Odası Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli, 2012 yılında yağışın çok olmasından ve verimde yüksek rekolte beklenmesinden Dolayı Hububat Hasatında "Dane" Kaybının önlenmesi konusunda çiftçileri uyardıklarını söyledi..

Genel Sekreteri Deli, ürününe ve emeğine sahip çık sloganı ile 2012 yılı Hububat hasat dönemini başlattıklarını belirterek, "Hububat hasatında buğday ve arpada dane kaybının önlenmesi ve verimliliğin artırılması bir yıllık emeğin heba olmaması için Kilis'e hasat için gelen biçerdöverlerde uygunluk belgesi, operatörlerde yeterlilik belgesi ve biçerdöverin teknik özelliklerinin tamam olması gerektiğini ve bu konuda çiftçileri uyarıyoruz. Hasat sırasında "dane" kaybına dikkat edilmemesi yüzünden her yıl verimin düşük çıktı. Her yıl binlerce ton hububat yok yere heba oluyor. 2012 yılı üretim sezonunda hububat ekim alanlarının, girdi fiyatlarının yüksek olmasından dolayı gittikçe daralmaktadır. Bir yıl boyunca binbir zahmetle yetiştirilen Hububatta dane kaybının önlenmesi gerekiyor. İlimize hasat için gelen Biçerdöverlerin yeterlilik, uygunluk belgesi olmayan ve teknik özellikleri yeterli olmayan Biçerdöverlere hasat yaptırmamaları hususunda üreticileri uyarıyoruz" dedi. Kilis Ziraat Odası Başkanlığı olarak gerekli çalışmaları ve kontrolleri yapacaklarını belirten Deli, "Bol bereketli ve verimli bir yıl olması dileği ile ürününe ve emeğine sahip çık sloganı ile 2012 yılı hasat döneminin Çiftçilerimize hayırlı kazançlar bol ve bereketli ürünler getirmesini diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: