Danimarka Büyükelçisi: İlişkilerin Gelişmesi Için AB’ye Ihtiyacımız Yok

Danimarka’nin Ankara büyükelçisi Ruben Madsen, Türkiye-Danimarka ilişkilerin gelişmesi için Avrupa Birliği’ne ihtiyaç duymadıklarını söyledi. ...

Danimarka’nin Ankara büyükelçisi Ruben Madsen, Türkiye-Danimarka ilişkilerin gelişmesi için Avrupa Birliği’ne ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Yarın Danimarka'ya bir ziyaret yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisi öncesinde Cihan’a açıklamalarda bulunan Madsen, ikili ekonomik ilişkilerin son derece iyi geliştiğini söyledi. Büyükelçi, "Bu ilişkiler daha da gelişebilir ve bunun için AB’ye de ihtiyacımız yok." dedi.

Erdoğan’ın ziyaretinin asıl amacının ticaret ve yatırım imkânlarını geliştirmek olduğuna dikkat çeken büyükelçi, ticari ilişkilerin daha da fazla geliştirebileceğine inandıklarını söyledi. Başbakanın ziyareti esnasında başkent Kopenhag’da bir iş formu düzenlenecek ve burada önde gelen firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek yuvarlak masa toplantısında Danimarka Başbakan Helle Thorning Schmidt ile Erdoğan’ın konuşması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Türkiye ve Danimarka arasındaki ticaret hacmi geçtiğimiz yıl 1,7 milyar dolar olurken, Danimarka firmalarının başta çevre teknolojileri ve yenilenebilir enerji konularında Türkiye’ye ilgi gösteriyor. Danimarka’nın, denizcilik sektöründe de önemli bir ülke olduğuna dikkat çeken büyükelçi Madsen, Danimarka şirketi AP Moller-Maersk’e bağlı APM Terminals’ın geçtiğimiz ay Petkim ile İzmir Aliağa’daki limanın işletilmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz