Danimarka parlamentosu kapılarını halka açtı

Kopanhag'da her yıl geleneksel şekilde gerçekleştirilen Kültür Gecesi etkinlikleri çerçevesinde kapılarını halka açan parlamentoyu binlerce kişi ziyaret etti.

Başka Parlamento olmak üzere, bakanlıklar, emniyet genel müdürlüğü, müzeler olmak üzere tüm resmi kurumlar kapılarını halkın ve ülkeyi ziyaret eden turistlerin ziyaretine açtılar. Terör tehditlerine rağmen resmi kurumlara yapılan ziyaretler sırasında göze çarpan güvenlik önlemi alınmadığı görüldü.

Parlamentodaki ziyaret sırasında, siyasi partilerin yöneticileri, bakanlar, milletvekilleri parti grup odalarında siyasi çalışmaları hakkında bilgi verip soruları yanıtladılar. Parlamentodaki görevliler de ziyaretçilere meclis salonunu gezdirip çalışmalar hakkında bilgi sundular. Ziyaret nedeniyle parlamento binası önünde uzun kuyruklar oluşurken, içeride de kalabalık, siyasilerle sohbet edebilmek, resim çekilebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Siyasiler ziyaretçi halka ve turistlere çok yakın ve sıcak ilgi gösterdi. Gecede en çok ilgi görenler, Liberal Parti Başkanı ve eski BaşbakanLars Lökke Rasmussen ve aşırı sağ Danimarka Halk Partisi Başkanı Kristian Thulesen Dahl oldu. Orkestraların ve sanatçılarınmüzikleriyle zevkli bir gece geçiren ziyaretçilere, partiler tarafından çeşitli hediyeler ve yiyecek içecekler sunuldu.

Reklam
Reklam

DHA