Danimarkalı Öğrenciler, Ebruyla Tanıştı

Trabzon'u ziyaret eden Güney Danimarka Üniversitesi öğrencileri ebru sanatı ile tanıştı. Üniversitenin öğretim üyesi Doç....

Trabzon'u ziyaret eden Güney Danimarka Üniversitesi öğrencileri ebru sanatı ile tanıştı. Üniversitenin öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Necef ile Trabzon'u ziyaret eden farklı yaşlarda 15 öğrenci, şehir turunun ardından Sümela Manastırı'nı ziyaret etti. Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi'nin resim atölyesinde ebru sanatı ile tanışan öğrencilere, ebru sanatçısı Ali Şentürk, boyanın hazırlanmasından, ebrunun yapımına kadar farklı aşamalarını anlattı. Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Çakıroğlu'nun misafir ettiği öğrencilerden bazıları, bilgilendirmeden sonra ebru yaptı.

Reklam
Reklam

Öğrencilerden Helle Bak, ebru yapmanın kendisi için hoş bir deneyim olduğunu belirterek, "Okulumda da daha önce ebru sanatının benzerini denemiştim. O zaman karton ve seramik üzerinde renklerle oynamıştım ama kâğıt üzerine bu şekilde yapıldığını bilmiyordum. Trabzon'a gelmeden önce de eski bir sanat olduğu bilmiyordum. Ne kadar önemli ve tarihi bir sanat olduğu burada öğrendim." dedi.

Stine Marie Leth-Nissen ise ilk bakışta çok kolay gibi geldiğini söyleyerek şunları anlattı: "İlk bakışta renk sayısı da tarzı da sınırlı gibi geliyor ama işin içerisine girince sınırların sizin zihninize göre genişlediğini görüyor ve zevk alıyorsunuz. Bu sanatın tarihi bir geçmişinin olması bana ilginç geldi. Ebru sanatının dünyaya yayılan bir sanat olduğunu biliyordum ama hakkında bilgim yoktu. Danimarka'da da bu sanatı öğretenlerin olduğunu duydum. Dekoratif bir sanatın hâlâ yaşıyor olması güzel.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: