Danimarkalı Öğrenciler Şarkışla'yı Ziyaret Etti

Danimarka Arus Devlet Lisesi öğrencileri Türkiye gezisi kapsamında Şarkışla'yı gezdi.

Danimarka Arus Devlet Lisesi öğrencileri Türkiye gezisi kapsamında Şarkışla'yı gezdi.

Lisenin rehber öğretmeni Abdul Gani Çıtırıkkaya başkanlığında 3 öğretmen ve 26 öğrenciden oluşan grup, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

Gül, Şarkışla'nın misafirperver olduğunu, ayrıca çok sayıda şair, ozan ve aşığının olduğunu, dünyaca ünlü halk Ozanı Aşık Veysel'in de Şarkışlalı olduğunu söyledi. Ziyaretçiler de Gül'den ilçe hakkında bilgi aldı.

Şarkışla Ozanlar Derneği Başkanlığını ziyaret eden gruba dernek başkanı Bülent Fırat tarafından dernek ve Aşık Veysel hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler, mahalli şarkıcı Ati'nin söylediği türküler eşliğinde eğlendi.

Reklam
Reklam

Daha sonra gurbetçi sayısı çok olan Cemel beldesine geçen grup, Belde Belediye Başkanı Hakverdi Bulut'u ziyaret etti, Başkan Bulut'tan ilçe hakkında bilgi aldı.

Öğernic grubu Gümüştepe Köyünü de gezdi.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: