Danışma Kurulu'nda anlaşma

ANKARA (İHA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Danışma Kurulu, TBMM Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplandı. Toplantıya, AK Parti Grubu adına eski Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, CHP Grubu adına da Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek katıldı.

Yaklaşık 45 dakika süren Danışma Kurulu toplantısı sonrası TBMM Başkanı Bülent Arınç kısa bir açıklama yaptı. Arınç, Danışma Kurulu gündeminde bulunan bütün konularda uzlaşma sağlandığını ifade etti. Arınç, bugün belli olan gündem çerçevesinde hükümet programının okunmasının ardından 26 Kasım Salı günü hükümet programı müzakerelerinin gerçekleştirileceğine işaret etti. Arınç, bu görüşmelerin saat 13.00'te başlayacağını ve gruplar adına konuşmaların 1'er saat, şahısları adına da 2 kişinin 10 dakika konuşma ile sınırlandırıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Arınç, toplantıda Başkanlık Divanı'ndaki üye sayısının belirlendiğini, her iki partiye düşen üye sayısının düzenlediğini, diğer komisyon üyeleri dağılımı konusunda da anlaşma sağlandığını ifade etti. Arınç, bu çerçevede ihtisas komisyonlarının 25 olan üye sayısının 24'e düşürüldüğünü, AK Parti'nin 16, CHP'nin 8 üye ile komisyonlarda temsil edileceğini ifade etti.

Arınç, Danışma Kurulu önerilerinin bugün Genel Kurul'da ele alınacağının altını da çizdi.