Danıştay davasında İstanbul'dan yazı bekleniyor

ANKARA (ANKA)- Danıştay 2.Dairesi'ne yapılan saldırıyla ilgili davada Mahkeme, Ümraniye'de ele geçen el bombalarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan yazının yanıtını bekleme kararı aldı.

Ankara 11.Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada Mahkeme heyetine adli tatil olması nedeniyle Kadir Kayan başkanlık etti. Tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin İrşi, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre ve Süleyman Esen hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Kadir Kayan, Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçen 27 el bombasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan yazıya yanıt gelmediğini ancak konuyla ilgili verilen bilgi notunda, davayla ilgili bilgisayar çıktılarının henüz yapılmadığını, noksanlıklar giderildikten sonra gönderileceğinin kendilerine iletildiğini söyledi. Dava, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın göndereceği yazının beklenmesi için ertelendi. Mahkeme, önceki duruşmalarda Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılarla Ümraniye çetesi arasındaki bağlantının tespitini istemiş, savcılıktan Ümraniye dosyasının bir örneğini talep etmişti.

Reklam
Reklam

BAŞBAKAN İLE BEKİR COŞKUN ARASINDAKİ POLEMİĞE İDRİS ARSLAN DA KATILDI

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan, duruşma çıkışı yaptığı açıklamayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yazar Bekir Coşkun arasındaki polemiğe katılmak istedi. İdris Arslan, duruşma çıkışı gazetecilerin bir açıklamasının olup olmadığı yönündeki sorusuna "Bu ülkede öyle bir zihniyet var ki, Demirel yüzde 80'i başörtülü olan bir toplumda ‘başörtülüler Suudi Arabistan'a gitsin' diyor bu hiç eleştirilmiyor. Başbakan çıkıyor ‘milletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına saygı gösterilsin' diyor, bu eleştiriliyor. Böyle bir basına konuşmam" yanıtını verdi.

REKOR CEZALAR İSTENDİ

Danıştay 2.Dairesi'ne yapılan saldırıda üye Mustafa Özbilgin'in öldürülmesi ile Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılmasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, rekor sayılabilecek cezalar istemişti. Demirci, esas hakkındaki mütalaasında Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu'nun, "anayasal düzeni cebren ortadan kaldırmak için silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

Reklam
Reklam