Danıştay Genel Sekreteri Kökçam: Art niyet yok, zaten değişecekti

Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam, Danıştay 1'nci Dairesi'nin üç üyesinin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin bir...

Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam, Danıştay 1'nci Dairesi'nin üç üyesinin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin bir art niyet olmadığını, kararın da yeni alınmadığını söyledi.

'AİHM Kararları Işığında Koruma Tedbirleri ve İfade Özgürlüğü Sempozyumu'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Kökçam, Danıştay'daki üye değişimine ilişkin Danıştay'da toplam 32 üyenin görev yerinde değişiklik yapıldığını ifade etti. Danıştay Başkanlar Kurulu'nun 17 Şubat 2012 tarihinde aldığı kararla iş durumu gözetilerek daireler arasında üye değişimi yapıldığını dile getiren Kökçam, aslında değişimin yılbaşında yapılacağını, ancak fiziki koşullar nedeniyle yapılamadığını söyledi. Bu nedenle yeni binaya taşındıktan sonra oturma düzeni de gözetilerek değişimin bu zamana kaldığını anlatan Kökçam, yalnızca 1'nci Daire'de değil tüm dairelerde değişiklik yapıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Daireler arasındaki üye değişiminin iş yüküne, üyelerin uzmanlık alanlarına ve kıdemlerine göre yapıldığını belirten Kökçam, üye değişiminde bir art niyet bulunmadığını savundu. Bu konuda çok samimi olduğunu vurgulayan Kökçam, 1'nci Daire'ye üye olarak verilen Galip Tuncay Tutar'ın uzun yıllar Ceza İşleri Genel Müdürlüğü yaptığını, bu konulara çok vakıf olduğunu dile getirdi. Kökçam, 1'nci Daire'nin üye sayısının 8'den 6'ya indirilmesine ilişkin bir soruya ise "Bu dairedeki iş yükü az, dosya sayısı ise 240 civarında olduğu için üye sayısı da azaltılmış olabilir." karşılığını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz