Danıştay MESKİ’yi haklı buldu

MESKİ Genel Müdürlüğü aleyhine açılan Karaduvar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi iptal kararını bozdu.

Danıştay, yerel mahkemenin davacı lehine verdiği, MESKİ Genel Müdürlüğü aleyhine açılan Karaduvar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi iptal kararını bozdu.

Bir vatandaş tarafından Karaduvar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapımına ilişkin ihalenin iptali istemiyle açılan davada, İdare Mahkemesi tarafından ihale işleminin iptaline karar verilmiş ve bu karar MESKİ tarafından temyiz edilmişti.Danıştay onüçüncü Dairesi tarafından; MESKİ haklı bulunmuş ve MESKİ’nin temyiz istemi kabul edilerek, dava konusu ihale işleminde mevzuata aykırılık bulunmadığından aksi yönde dava konusu ihale işlemini iptal eden İdare Mahkemesi kararında hukuki isabet görülmemiş ve Mersin 1.İdare Mahkemesi’nin 28.11.2008 tarih ve E:2007/750, K:2008/1472 sayılı kararının bozulması, yeniden bir karar verilmek üzere dosyanın adı geçen Mahkemeye gönderilmesi yönünde 03.05.2012 tarihli karar alınmıştır.

Reklam
Reklam

HAKLILIĞIMIZ HUKUKİ OLARAK DA KANITLANDI

MESKİ Genel Müdürü M. Kamil ÜLGEN konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Yaptığımız işten emin olduğumuz için mücadelemize yılmadan devam ettik. Mücadelemizin en başında hukuken de haklı çıkacağımızı biliyorduk Sonuçta Mersin’in en büyük ve en önemli çevre projesi olan, Mersinliler ve Akdeniz için önemli kazanımlar sağlayacak olan bir projenin hayata geçirilmesi söz konusuydu. Halkımız ve temiz çevre için başlattığımız bu dev projede atmış olduğumuz adımın ne kadar doğru olduğunu tekrar görmek bizi çok mutlu etti. Bu tür projelerin desteklenmesi beklenirken haksız yere bu tür engellerle karşı karşıya kalınması üzücü bir durum. Fakat Hak yerini buldu ve haklılığımız hukuki olarak da kanıtlandı. Yıllardır Mersin’i üzen bu sorun hukuka uygun olarak yürütülen işlem süreci ile çözümlendi. Bu işlemlerin yargı denetiminden geçmesiyle de çalışmalarımızın hukuka ve hakkaniyete uygun olduğu kanıtlandı. " şeklinde konuştu.

YILMADIK, VAZGEÇEMEZDİK, HALKIMIZ ADINA TAŞIDIĞIMIZ SORUMLULUKLA ÇALIŞTIK

Reklam
Reklam

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit ÖZCAN’ da yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi bir vatandaş tarafından Mersin 1.İdare mahkemesi’ne açılan davanın ardından, Karaduvar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşaatımız mahkeme tarafından durdurulmuştu. Biz de bir üst mahkeme olan Adana Bölge İdare Mahkemesine başvurarak gerekçelerimizle birlikte yürütmenin durdurulmasının kaldırılmasını talep ettik. Adana Bölge İdare Mahkemesi talebimizi yerinde bularak işin durdurulması kararını kaldırdı. Biz de işimize devam ettik. Mersin İdare Mahkemesi, 28.11.2008 tarihinde Tesis İnşaatının %95’i tamamlanmış ve iş bitme aşamasına gelmiş olduğu halde , 24.11.2006 tarihinde ihalesi yapılan ve 15.01.2007 tarihinde MESKİ Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Karaduvar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ihalesinin iptali yönünde karar aldı.

Mersin ve Mersinliler için böylesine önemli olan ve her aşaması titizlikle yürütülen bu dev projenin tamamlanması aşamasında alınan bu karar bizi fazlasıyla üzdü ve fiilen uygulanması mümkün değildi. Yılmadık, vazgeçemezdik, halkımız adına taşıdığımız sorumlulukla bu karara da itiraz ederek konuyu yürütmeyi durdurma istemli olarak Danıştay’a taşıdık. Danıştay onüçüncü Dairesi de bu isteğimizi uygun görerek Mersin 1.İdare Mahkemesinin almış olduğu ihaleyi iptal kararını durdurdu.

Reklam
Reklam

Bu sayede İçişleri Bakanlığınca da yapılan incelemede şikayet edilen ihalemizin kıyaslanan diğer yerlerden çok daha ileri teknoloji kullanılmasına rağmen düşük bedelle yapıldığı belirlenen tesisimizi tamamlayarak hizmete almış olduk.

Danıştay onüçüncü Dairesi 03.05.2012 tarihli kararında da ihalenin iptal edilmesine ilişkin dava konusu ihale işleminde mevzuata aykırılık bulunmadığından 1. İdare mahkemesi kararının bozulması yönünde karar aldı. Danıştay’ın bu kararı ile yapmış olduğumuz işlerin hukuken de uygun bulunduğu kanıtlanmış oldu. Bu da bizi fazlasıyla memnun etti.

Karaduvar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizin ihalesi öncesi ve sonrası birçok engelle karşı karşıya kalmamıza rağmen tesisimizi başarı ile tamamladık, hizmete aldık ve çok başarılı bir şekilde işletiyoruz. Denizimizin güzelliğini yaşadıkça ve çevreye olan sorumluluğumuzu yerine getirmenin huzuruyla ne kadar doğru kararlar aldığımızı ve yerinde yatırımlar yaptığımızı görüyoruz.

İdare Mahkemesince durdurulan diğer çalışmalarımız içinde aynı sonucu alacağımıza inanıyoruz. ” dedi

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: