Danıştay saldırısının 5. yılı 

Danıştay Başkanvekili Semra Kayır ve beraberindeki heyet, Danıştaya yönelik saldırının 5. yılı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

ANKARA (A.A) - Semra Kayır, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in eşi Sema Özbilgin, oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin ile Danıştay mensuplarından oluşan heyetle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün kabrine geldi.

Danıştay Başkanvekili Semra Kayır, heyet adına Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Kayır, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

''Cumhuriyetimizin Kurucusu Yüce Önder Atatürk,

Danıştayımıza 17 Mayıs 2006'da karanlık güçler tarafından yapılan silahlı saldırının 5. yıl dönümünde yargı şehidimiz, değerli meslektaşımız Mustafa Yücel Özbilgin'i anmak için huzurunuzdayız.

Reklam
Reklam

Devrimlerinizi anlamış ve değerini bilerek çalışmakta olan Danıştayımız, ulusumuz için hukuk devletinin, özgürlüğün ve bağımsızlığın güvencesi olduğunun bilincindedir. Bu bilinçle ilke ve devrimlerinizin takipçisi, hukuk devletine yürekten bağlı yargı mensupları olarak armağan ve emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizin ilke ve değerlerini korumak ve geliştirmek yönündeki kararlılığımızı dile getiriyoruz. Bu kararlılıkla yargı şehidimizi anıyor, manevi huzurunuzda sizi saygıyla eğilerek selamlıyoruz.''

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz