Danıştay saldırısının kararı açıklanıyor

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkesi Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılarla ilgili kararını saat 21.00'de açıklayacak.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin İrşi, Erkan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre ve Süleyman Esen, sanıkların avukatları, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ailesinin avukatları, Cumhuriyet gazetesinin avukatı ile Danıştay Başkanlığının avukatı katıldı.

Reklam
Reklam

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, Ankara Barosu Başkanlığına yazılan yazı sonucunda, sanık Alparslan Arslan için Muzaffer Uçar'ın, sanık Osman Yıldırım için Bilgehan Erkabadayı'nın, sanık İsmail Sağır için ise Aydın Kara'nın avukat olarak tayin edildiklerini söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Karadeniz, soruşturulmanın genişletilmesi talebinin reddedildiğini açıkladı. Duruşmada, sanıklardan son sözleri soruldu.

Sanık Alparslan Arslan, diğer sanıkların olayla ilgilerinin bulunmadığını ileri sürerek, "Türkiye'de şeriatın ilan edilmesini istiyorum" dedi.

Diğer sanıklar Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin İrşi, Erkan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre ve Süleyman Esen de suçsuz olduklarını ileri sürerek, beraat talebinde bulundular.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, kararın saat 21.00'de açıklanacağını belirterek, duruşmaya ara verdi.

GÜL VE ERDOĞAN ŞERİATI GETİRSİN

Alparslan Aslan ve diğer zanlılar, daha önceki savunmalarına katıldıklarını, haklarında beraat ve tahliye verilmesini belirttiler. Alparslan Aslan, duruşmada son söz olarak, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den ve Başbakan Erdoğan'dan Türkiye'ye şeriatı getirmesini istiyorum. Genelkurmay'ın da şeriatı engellememesini talep ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam