''Danıştaydaki saldırı örgüt işi''

ANKARA (AA)- Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Danıştaydaki silahlı saldırı ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik bombalı eylemlerle ilgili örgütsel bir oluşumun var olduğunun saptandığını ve mensuplarının yakalandığını söyledi.

Danıştaydaki silahlı saldırının ardından saldırgan Alparslan Arslan'ı bina çıkışında yakalayarak etkisiz hale getiren polis memurları Şenol Altan ve Ercan Kızılhan'a verilen takdirname ve ödül töreninde konuşan Aydıner, 5, 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde Cumhuriyet Gazetesine yapılan bombalı saldırı olaylarının ardından İstanbul polisinin gerekli çalışmayı yaptığını, olay yerindeki görüntü ve delillerden süratle harekete geçerek, operasyonu genişlettiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Saldırının faillerinin yakalanmasıyla birlikte ekiplerin "yumağın ucunu tutarak" olayı hızla aydınlattıklarını belirten Aydıner, olayın faili Arslan'ın aracındaki silahlar ile parmak izi gibi delillerin kriminal polis laboratuvarlarında incelenerek değerlendirildiğini ve 5 ayrı yerde şüpheliler ile bilgisi olabilecek ya da bilgisine başvurulabilecek kişilerin toparlandığını anlattı. Ayın 17'sinde biri saldırı olayını gerçekleştiren Alparslan Arslan olmak üzere 2 kişinin, ertesi gün de 8 kişi olmak üzere olaylarla ilgili toplam 17 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Aydıner, 4 günlük sorgulama süresi bitenlerin adliyeye sevk edildiğini ve tutuklandığını dile getirdi. Aydıner, olayla ilgili iki kişinin de arandığını söyledi.

Saldırılarla ilgili, "Bir oluşum var. Bir kişinin kendi fevri tavrı olarak görünmüyor" diye konuşan Aydıner, olayı kişi ve delillerle birlikte ortaya çıkaran emniyet teşkilatının büyük başarı gösterdiğini vurguladı. Gökhan Aydıner, "Olaylarla ilgili örgütsel bir oluşumun var olduğu saptanmış, mensupları yakalanmıştır. Örgütü isimlendirmek söz konusu değildir" dedi.

Reklam
Reklam

Emniyet Genel Müdürü Aydıner, saldırı olaylarına karışanların Susurluk olayıyla bir bağlantısı olup olmadığının sorulması üzerine "Örgüt, suç grubu, tamamen ele geçirilmiştir. Uzantısı var mı, bu incelenmektedir. Olaylarla ilgili polemikler meydana gelebilir"diye konuştu.

MUZAFFER T, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE

İstanbul'da gözaltına alınan ve Ankara'ya getirildikten sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Muzaffer T, Adli Tıp Kurumundaki sağlık kontrolünün ardından, ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.
Geniş güvenlik önlemleri altında yürüyerek adliyeye getirilen Muzaffer T'nin ellerine kelepçe takılmadığı görüldü.

YARALI ÜYE GÜNENÇ, TABURCU

Saldırıda kolundan yaralanan Danıştay 2. Daire Üyesi Ayla Günenç, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden bugün taburcu edildi.
Bu arada, Yoğun Bakım Ünitesi'nden Genel Cerrahi Servisi'ne alınan 2. Daire Başkanı Mustafa Birden'in tedavisi sürüyor. Birden'in genel sağlık durumunun iyi olduğu, bir süre daha hastanede kontrol altında tutulacağı bildirildi.
Hastanede tedavi gören Danıştay 2. Daire üyesi Ayfer Özdemir ile tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu ise daha önce taburcu edilmişti.

Reklam
Reklam