Danıştaydaki saldırı TBMM gündemine geldi

Ankara (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Danıştaydaki silahlı saldırıyı, "Tetiği çeken, tetikçiyi destekleyenler, Türkiye Cumhuriyeti varolduğu sürece menfur amaçlarına erişemeyecekler, tokatların en şiddetlisini, Türk milletinin elinden yiyecekler" dedi.Danıştaydaki silahlı saldırı olayı TBMM Genel Kurulunda da gündeme geldi.

Kılıç, 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, Danıştaydaki "menfur saldırıyı kınadığını ve lanetlediğini" söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti'nin dayanağı, Türk milletini bir arada tutan birleştirici unsurların başında yer alan laik Cumhuriyet rejiminin, özel ya da belli kapılar ardında gizli saklı muhafızlarının bulunmadığını kaydeden Kılıç, bu ülkede yaşayan 73 milyon kişinin, milletin ve ülkenin geleceği için laik Cumhuriyet rejiminin muhafızı olduğunu vurguladı.

Konuşması sırasında CHP sıralarından takıye sözünü duyduğunu kaydeden Kılıç, takıye sözcüğünün, Cumhuriyet'in kazanımlarını istismar edenlere, bu kazanımlar üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışanlara özgün bir değerlendirme olduğunu savundu.

CHP'li milletvekilleri, Kılıç'ın konuşmasına tepki göstererek, sıksık konuşması sırasında laf attı.

Kılıç, daha sonra başkanlığa gönderdiği yazıda, takiyeye yönelik değerlendirmelerinde CHP'yi hedef almadığını, hakaret kastının bulunmadığını belirtti.

CHP Muğla Milletvekili Fahrettin Üstün de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmasında, Danıştaydaki saldırıyı kınadı.

Reklam
Reklam

Üstün, "öğrencilere türbanla resmi geçit yaptıranların, grup toplantılarında tek tip türban şovu yapanların, dini siyasete alet etmeye, hukuk devletini din devletine dönüştürmeye çalışanların, buna geçit verenlerin, yeşil ışık yakanların Atatürkçü olamayacağını" söyledi. Üstün, "Çılgın Türklerin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Bu arada CHP'nin gündeme ilişkin grup önerisi görüşülürken söz alan Anadol, Başbakan Yardımcısı Şahin'in, Danıştay 2. Daire Başkanı Birden'e koruma tahsis edildiğini söylediğini hatırlatarak, "Yazıyı bana vereceğini söyledi, ama vermedi. Sonra yanına giden 2 arkadaşımıza, yazıyı gösterdi. Yazıda, koruma talebi için 'sürekli koruma verilemeyeceği, çağrı üzerine verileceği' yazılı... Kendisi, buradan koruma tahsisi edildiğini söyledi. Bizi yalancı çıkarmaya hakkı yok" dedi.