Dans Ederek Veda Ettiler

Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları için İzmir’e gelen...

Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları için İzmir’e gelen halkoyunu ekipleri, kentin her noktasına kültürlerini tanıttı.

Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan gelen halkoyunu ekipleri birbirinden güzel gösterilerle İzmirlileri büyüledi. Alsancak, Gültepe, Güzelyalı ve Göztepe’de sahne alan halkoyunu ekiplerinden Gürcistan Halk Oyunları ekibi, Basmane Meydanı’nda da dostluk, barış ve kardeşlik rüzgarı estirdi. Konuk ekip ülkemizden ayrılırken Basmane Dokuz Eylül Meydanı’nda dans ederek veda ettiler.

Reklam
Reklam

Konuk ülkelerin halkoyunu ekiplerini kutlayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Dünyanın buluştuğu ortak noktalar her zaman sevgi adında buluşuyor. Farklı ülkelerden gençlerimiz de İzmir’de bir araya gelerek barış, kardeşlik ve sevgi mesajını verdi” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: