Dap Teşvikleri Masaya Yatırıldı…

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği, Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.Tarım...

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği, Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirmelerde bulunan Erdurmuş, DAP teşviklerinden bahsederek sanayici ve işadamlarının bu bölgede özellikle hayvancılık sektörüne girmelerini ifade ederek tarım ve hayvancılık sektörüne verilen teşvikler hakkında bilgilendirme yaptı.

Erzurum un hayvancılık sektöründe rol model olabileceğini ifade eden Erdurmuş, Tarım ve sanayi entegrasyonu olması gerektiğini bu konuda sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

ERGİAD Başkanı Hasan Özdemir, bölgenin tarım ve hayvancılık konusunda istenilen seviyede olması için bütün kurum ve kuruluşların gerekirse valilik çatısı altında bir araya gelmesi gerektiğini, burada tek başına tarım il müdürlüğünün yetersiz kalacağını bir şehrin gelişmesi için takım oyunu oynanılması gerektiğini ifade etti. Erdurmuş, bu konuda Hasan Özdemir ’e katıldığını belirterek,birlik ve beraberlikle sağlıklı bir gelişim süreci oluşacağını kaydetti.

Öncelikli olarak işletme sayısını değil işletme ölçeğini büyütmek istediklerini ifade eden Erdurmuş, “Küçük ölçekli hayvancılık köylüye zarar veriyor olabilir ama büyük işletmeler burada zarar etmiyor” şeklinde konuşarak yatırımcılara teşvikler hakkında geniş bilgiler verilmesi gerektiğini ifade etti.

DASİDEF Başkanı Osman Dolar’ın bölgede rakım ve iklim şartlarından dolayı pozitif ayrımcılık istediklerini bu konuda son derece haklı olduklarını fakat tarım bakanlığının süt ve et teşviklerinde bu bölge için pozitif ayrımcılık yapmasının doğru olmayacağını ama süt ve et fiyatlarının belirli bir kalite skalası doğrultusunda olması gerektiğini,bu bölgedeki süt ve et kalitesinin belirlenmesi ve bu kalite doğrultusunda fiyatlandırılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Erdurmuş, çiftçi ve köylü sınıfının ayrılması gerektiğini, Tarım Sanayi Entegrasyonu olması sermaye sahiplerinin yatırım yapması gerektiğini küçük ölçekli hayvan besicilerinin bu sektörden başka bir sektöre geçmesi gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: