Dar Gelirli Aileler Için “Anne-Çocuk” Projesi

Orhan SENCER / İSTANBUL, “Anne-Çocuk” projesi kapsamında, İstanbul’un merkezden uzak bölgelerinde yaşayan, hayatlarında hiç müze ziyareti yapmamış dar gelirli 700

Orhan SENCER / İSTANBUL, “Anne-Çocuk” projesi kapsamında, İstanbul’un merkezden uzak bölgelerinde yaşayan, hayatlarında hiç müze ziyareti yapmamış dar gelirli 700 anne ve çocuğun, İstanbul Modern’de sanat etkinliklerine katılması hedefleniyor. Aile içi iletişimi kültürel bir mekana taşıyarak hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştirmeyi amaçlayan “Anne-Çocuk” projesi, çoğunluğu okuma yazma bilmeyen ya da temel eğitim düzeyinde olan kadınları okul çağındaki çocuklarıyla birlikte nitelikli zaman geçirmenin yöntemleriyle tanıştıracak.
Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi Elif Eren’in desteğiyle hayata geçen proje, anne ve çocukları sanatın çeşitli uygulama alanlarıyla tanıştıran atölye çalışmalarını içeriyor. Eren, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Çoğunluğu ilköğretim düzeyinde okullardan mezun ya da terk, okur-yazarlık düzeyi düşük, iş hayatında yer almayan kadınlara ve onların çocuklarına yönelik düzenlenen bu özel sanat etkinliklerinin aile içi iletişimi kültürel bir mekana taşıyarak güçlendireceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.
Yerel yönetimler, devlet okullarının okul aile birlikleri, sivil toplum kuruluşları, vakıf ve derneklerin yönlendirmeleriyle oluşturulan, maddi olanakları kısıtlı, fırsat eşitliğine uzak anneler ve çocuk gruplarına hizmet veren proje, “Müze Gezisi” ve “Sanat Uygulaması” olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. “Müze Gezisi”, katılımcıların sanat çalışmalarını yorumlamalarına fırsat sunarken, “Sanat Uygulaması” kapsamındaki “Kişisel Mekanlar” ve “Kukla Oyunları” başlıklı atölye çalışmaları ise resim, mekan tasarımı, kukla tasarımı ve drama içerikli sanat uygulamalarını kapsıyor.

Reklam
Reklam

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz