Darbe Komisyonu, Bayar’ın Kızı Ve Torununu Dinledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski cumhurbaşkanlarından Celal Bayar’ın kızı...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski cumhurbaşkanlarından Celal Bayar’ın kızı Nilüfer Bayar Gürsoy ile torunu Emine Gürsoy Naskali’yi dinledi.

Eski cumhurbaşkanlarından Celal Bayar’ın kızı Nilüfer Bayar Gürsoy ile torunu Emine Gürsoy Naskali’de Dolmabaçe’deki ofise gelerek komisyona bilgi verdi.

Yaklaşık 1 saat komisyonda dinlenen anne-kız çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Nilüfer Bayar Gürsoy, “27 Mayıs’ı masaya yatırmaya çalıştık. Niyet tabiî ki darbelerin memleketten uzak tutulmasıdır” dedi. Gürsoy kendisine herhangi bir şey sorulmadığını, komisyona kendi bildiklerini anlattığını söyledi.

Reklam
Reklam

Celal Bayar’ın torunu Naskali de, “Böyle bir komisyonun kurulmuş olması bile bence başlı başına bir adımdır” dedi.

Gürsoy ve Naskali dışında; gazeteci Ali Kırca, siyaset bilimci Mete Tuncay, gazeteci-yazar Kurtul Altuğ, eski bakanlardan Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit gün boyunca çeşitli saatlerde Dolmabahçe’ye gelerek komisyona bilgi verdi.

Daha önce komisyona bilgi vereceği belirtilen eski siyasetçilerden Hüsamettin Cindoruk ile istihbarat analisti Mahir Kaynak’ın ise randevularının ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz