Darbe mağduru Engür: Evren, memleketim Marmaris’i de bana zehir etti

12 Eylül askerî darbesi zanlıları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı davaya müdahil olmak için...

12 Eylül askerî darbesi zanlıları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı davaya müdahil olmak için MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılanarak 3,5 yıl cezaevinde kalan Atilla Engür, Marmaris Adliyesi'ne gitti. Davaya müdahil olacağını belirten Engür, Evren’in yargılanmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Başvurmadan önce adliye önünde bir açıklama yapan Engür, "Darbe öncesi ve sonrasında 3,5 yıl Mamak’ta ve sonra da Marmaris’te çok büyük mağduriyetler yaşadım. Evren, memleketim Marmaris’i de bana zehir etti.” dedi.

Reklam
Reklam

Atilla Engür, açıklamasında şunları kaydetti: “Ankara’da ülkücülerin sorgusu, Mamak Cezaevi bünyesinde bulunan C blok 5. koğuşta yapılmaktaydı. İşkence demek olan 'C5' deyiminin kaynağı buydu. Ülkücülere yönelik olarak kurulan emniyetçilerden oluşan bir tim, başlarında Zeki Kaman ve Dürüst Oktay, ihtilâl günlerinde Sıkıyönetim Savcısı Nurettin Soyer’in emrinde C5 bünyesinde sorgulama yapıyordu. Bu tim mensupları, gözaltına alınanların çoğuna, kitaplarda yazan ve yazmayan bütün işkence çeşitlerini uygulamışlardır.”

Mamak'tan çıktıktan sonra gittiği memleketinde de rahat edemediğini söyleyen Engür, 1989 yılında görev süresini doldurarak emekli olan Kenan Evren'in de gelmesiyle Marmaris’te yaşayamaz hale geldiğini, Evren’in koruma polisleri tarafından sürekli ilçeden gitmesi yönünde sıkıştırıldığını, Almanya’ya gidinceye kadar sivil polislerin yanından hiç ayrılmadığını, mecbur kalıp Almanya’da yaşamaya başladığını anlattı: “Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanması önemlidir ancak yeterli değildir. Darbeyi hazırlayan, Kenan Evren’in arkasındaki şer odaklarının ve o zihniyetin de yargılanması lazım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: