Darbeleri Araştırma Komisyonu'ndan Sivas Olaylarıyla Ilgili Belgeler Istendi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'ndan Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin...

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'ndan Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen fotoğraf ve videoları talep etti. Fotoğraf ve videolar Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde incelenecek.

Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin davadan dosyası ayrılan firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş'ın duruşması, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, haklarında tutuklama kararı bulunan sanıklar Murat Sonkur ve Eren Ceylan ile hakkında yakalama kararı bulunan sanık Murat Karataş'ın adreslerinin tespit edilemediğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Mahkeme, Sonkur ve Ceylan'ın yokluğunda tutukluluk, sanık Karataş hakkındaki yakalama kararının devamına karar verdi. Darbeleri Araştırma Komisyonu'na yazı yazılarak Sivas'ta meydana gelen olaylara ilişkin İçişleri Bakanlığı'nca gönderilmiş fotoğraf ve video istenmesine karar verildiğini açıklayan Örsdemir, kayıtların bulunması halinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek inceletilmesine karar verdiklerini söyledi.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne yazı yazılarak Sivas olaylarına ilişkin bir soruşturma yürütülüp yürütülmediği de sorulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: