Darbeye karşı demokrasi nöbeti

ANKARA (ANKA) - 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde Darbe Karşıtı Platform, 28 yıl önce darbe bildirisinin okunduğu Ankara Radyosu önünde "demokrasi nöbeti" tutacak.

12 Eylül darbesi 28. yılında yapılacak birçok etkinlikle protesto edilecek. Protestolar kapsamında dün Mamak Askeri Ceza ve Tutukevi önünde yıllar önce aynı cezaevinde öldürülen İlhan Erdost'un ağabeyi Muzaffer İlhan Erdost'un da konuştuğu "Albay Raci Tetik Aranıyor" isimli eylem gerçekleştiren Darbe Karşıtı Platform bugün de Samsun 78'liler Derneği'nin yargılandığı davaya kitlesel olarak katılacak.

Reklam
Reklam

Protesto eylemlerinin en ilginci ise 28 yıl önce darbe bildirisinin okunduğu Ankara Radyosu önünde demokrasi nöbeti tutmak olacak. Platform üyeleri gece 04.00'te Ankara Radyosu önünde buluşacak ve demokrasi nöbeti tutacak. Aynı gün öğlenden sonra ABD Büyükelçiliği'nin önüne siyah çelenk bırakılacak.
İstanbul'da ise bugün 19.00'da Taksim tramvay durağında başlayacak bir yürüyüş gerçekleştirilecek. "Ergenekon yetmez 12 Eylül darbesi yargılanmalı" temasıyla yapılacak yürüyüş Galatasaray Lisesi önünde yapılacak basın açıklamasıyla sona erecek. (ANKA)