Darbeye Tepki, Mursi'ye Destek

Eskişehir'de, Memur-Sen ve bazı sivil toplum örgütleri Cuma namazı sonrası Reşadiye Camii önünde basın açıklaması...

Eskişehir'de, Memur-Sen ve bazı sivil toplum örgütleri Cuma namazı sonrası Reşadiye Camii önünde basın açıklaması yaparak Mısır'daki darbeye tepki gösterirken, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşlere destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan ve Mısır ordusu tarafından yapılan darbenin Mısır halkının iradesini hedef alan apaçık bir zorbalık olduğunu belirten Memur Sen İl Temsilcisi İsmail Altınkaynak, "Halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik, küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasilerde ne çoğunluğun azınlığa, ne de azınlığın çoğunluğa tahakkümü olmaz, olamaz" dedi.

Reklam
Reklam

Altınkaynak, halk tarafından göreve getirilen Mısır'ın sivil yönetiminin görevine devam etmesini sağlayacak girişimlerde bulunmanın tüm insanlığın ortak görevi olduğun söyledi. Demokrasilerde seçimle gelenin seçimle gideceğini vurgulayan Altınkaynak şunları söyledi:

"Mısır'ın demokratik yollarla seçilen sivil yönetimi de Mısır'da en kısa sürede vesayeti kırmak, tüm Mısırlıları kucaklayan demokratik ve sivil anayasayı ortak bir mutabakatla hayata geçirmek ve devlet-millet buluşmasını gerçekleştirmek noktasındaki adımları en kısa sürede atılmalıdır. Mısır'da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade ediyor, Mısır halkını iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır'ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz."

Açıklama sonrası eyleme katılanlar Mursi'ye ve Müslüman Kardeşlere destek yönünde sloganlar attılar. Taşıdıkları dövizlerle de tepkilerini gösterdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: