"Darbeye teşebbüs"e takipsizlik!

Eski Genelkurmay başkanları hakkında soruşturma yapıldığı ortaya çıktı.

Genelkurmay eski başkanları emekli orgeneraller Işık Koşaner, İlker Başbuğ ve Yaşar Büyükanıt'ın da aralarında bulunduğu 8 emekli general hakkında, Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik tarafından 'darbeye teşebbüs' iddiasıyla verilen dilekçe doğrultusunda soruşturma yapıldığı ortaya çıktı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından yürütülen soruşturma sonunda ise "Soruşturmamıza konu ele geçirilen belgeler içinde bu şüpheliler ile ilgili atılı suçu işlediklerine dair kamu davası açmaya yeterli delil elde edilemedi" denilerek takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne Genelkurmay eski başkanları emekli Orgeneraller Işık Koşaner, İlker Başbuğ ve Yaşar Büyükanıt ile emekli Orgeneraller İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Doğu Aktulga, emekli Tümgeneraller Abdullah Kılıçarslan ve Hüsnü Can Teller hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Çevik, dilekçesinde 8 emekli generali "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmak veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ile suçlayarak, soruşturma başlatılmasını talep etmişti. Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dilekçeyi incelemesinin ardından 8 emekli general hakkında soruşturma yapıldığı ortaya çıktı.
Soruşturmayı yürüten isim ise Balyoz Soruşturması'na bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar oldu. Savcı Ayar, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatındaki emekli generalleri ifadeye çağırmadı. Soruşturma sonunda ise takipsizlik kararı verdi. Savcı Hüseyin Ayar takipsizlik kararında soruşturmanın ?Adem Çevik isimli vatandaşın şikayeti üzerine başlatıldığını' belirtrek, "Soruşturmamıza konu ele geçirilen belgeler içinde bu şüpheliler ile ilgili atılı suçu işlediklerine dair kamu davası açmaya yeterli delil elde edilemedi" dedi.

Reklam
Reklam