Darende Polisi, Engelliler Için Mavi Kapak Toplayacak

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik birimi, engellilere tekerlekli sandalye temini için okullar ve resmi kurumlara yerleştirdikleri kutularla

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik birimi, engellilere tekerlekli sandalye temini için okullar ve resmi kurumlara yerleştirdikleri kutularla mavi kapak toplayacak.

"Hayatı paylaşmak, engelleri aşmak için bir mavi kapak da sen at" kampanyasının açılışı dolayısıyla Cumhuriyet İlkokulu'nda tören düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Ali Fıstıkçı, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, toplumsal bir dayanışmayla engellilere umut olacak projeye destek beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bu kutulara atılacak pet şişe kapaklarının yürüyemeyen engellilere fayda sağlamanın yanı sıra çevreyi temiz tutmaya da katkı sunacağını belirten Fıstıkçı, "Sadece okulda içtiğiniz suların değil, evinizde kullandığınız pet şişelerin kapaklarını da bu kampanyaya ekleyerek yardımlaşmayı, paylaşma duygusunu yaşamalısınız" dedi.

TDP biriminde görevli polis memuru Abdullah Yaman da toplanacak 250 kilo kapağa bir engelli aracı alınabileceğini kaydetti.

Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Samet Kayapınar ise çocukların toplumsal olaylara ve çevrelerine duyarlılık göstermesinin önemine vurgu yaparak, herkesi kampanyaya katılmaya davet etti.

Daha sonra polisler ve öğrenciler, okulda topladıkları kapakları hazırlanan kutulara attı.

Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: