Darende'de Kurt Saldırısı Sonucu 18 Koyun Telef Oldu

Darende ilçesine bağlı Aşağıulupınar beldesinde kurt saldırısı sonucu 18 koyunun telef olduğu bildirildi.

Darende ilçesine bağlı Aşağıulupınar beldesinde kurt saldırısı sonucu 18 koyunun telef olduğu bildirildi.

Hamit Kurnaz, yaptığı açıklamada, beldeden bir kişiyle ortak hayvancılık yaptığını belirtti. Ahıra giren kurdun sürünün yarısını telef ettiğini bildiren Kurnaz, "Kurt, hayvanlarımızı boğazlayıp atmış. Sabaha karşı komşular ahırdaki köpeğin havlamasını duymuş ama kimse bakmamış. Kurdun ahıra bacadan girmiş olabileceğini tahmin ediyoruz. Sabahleyin hayvanları kanlar içinde görünce şok olduk. Telef olanları ahırdan dışarı çıkardık. Geçimimizi bu hayvanlardan sağlıyorduk, mağduruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

18 koyununun telef olduğunu belirten Kurnaz, durumu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamza Geçer'e bildirdiğini ifade etti.

Bu arada, Hamza Geçer ve beraberindeki görevliler, koyunların telef olmasına ilişkin inceleme yaptı. Geçer, Kurnaz'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz