Darende'den Kısa Kısa

Darendeli Hayırsever işadamı Bekir Ilıcak, yaptırdığı ve adını taşıyan Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören tüm öğrencilere burs

Darendeli Hayırsever işadamı Bekir Ilıcak, yaptırdığı ve adını taşıyan Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören tüm öğrencilere burs veriyor.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl açılan okulun öğrenci sayısının 170'e ulaştığını bildirdi. Gıda Teknolojileri ve Optisyenlik bölümlerinin öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü kaydeden Erkuş, okulu yaptıran Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Ilıcak ve Rönesans Grubu tarafından eğitime devam eden öğrencilerin tamamına burs verildiğini anlattı. Erkuş, ayrıca Rönesans Grubu'nun okulda açılması planlanan inşaat ve elektrik bölümünde okuyacak öğrencilere staj ve ardından da anlaşabildiklerine iş imkanı sağlanacağını da dile getirdi.

Reklam
Reklam

Okulda Gıda, Mikrobiyoloji ve Optisyenlik uygulama adları altında 3 adet laboratuvar oluşturulduğunu anlatan Erkuş, Türkiye'deki optisyenlik bölüm laboratuvarları arasında en gelişmişlerinden birinin okullarında bulunduğunu belirtti.

Okulda biri doçent, biri de yardımcı doçent olmak üzere toplam 8 öğretim görevlisinin bulunduğunu kaydeden Erkuş, "Şu an en büyük eksikliğimiz çevre düzenlemesi ve yurt konusudur. Darende'de uygun yer bulduğumuz takdirde Kredi Yurtlar Kurumu'na başvuracağız. İnşallah kısa süre içerisinde ilçemize bir yurt kazandırmayı arzu ediyoruz. Bizler öğrencilerimiz daha rahat sosyal imkanları daha fazla bir alanda eğitim görmeleri için çevre düzenlemesi çalışmalarına da önem veriyoruz. Bu konudaki eksikliklerimiz bulunmasının yanı sıra bunları giderebilmek için ilgili kurumlarla istişare içerisindeyiz" diye konuştu.

-2. Etap TOKİ evleri tamamlandı-

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçede inşa edilen 204 konutun yapımının tamamlandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

İlçede 2. Etap TOKİ olarak inşa edilen 204 konut, cami ve işyerlerinin bulunduğu binalardaki yapım işlerinin müteahhit firma tarafından bitirilerek çevre düzenlemesi dahil çalışmaların sonlandırıldığını anlatan Özkan, binaların teslimi konusunda vatandaşların görüşlerine başvurduklarını ve konutların bahar aylarında teslim edilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

Özkan, "Bir süre önce kuraları çekilerek sahipleri belirlenen konutlar tamamlandı. Çok az sayıda vatandaşımız konutlarını hemen almak istediğini bildirdi, görüştüklerimizin çoğunluğu evlerine kışın ardından ancak geçebileceğini beyan etti. Kış aylarının başlamış olması, birçok vatandaşımızın kışlık yakacakları ve ilgili bağlantılarını yapmasını göz önünde tutularak konutların Nisan yada Mayıs ayında teslim edilmesini planladık" diye konuştu.

Muhabir: Aslan Tektaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: