Darfur'da kriz çocukları etkiliyor

HARTUM (İHA) - Bir taraftan barış görüşmeleri devam ederken, diğer tarafta krizin henüz tam olarak çözülemediği Darfur'da bu kötü durumdan en çok çocuklar etkileniyor.

Darfur bölgesinde yaklaşık 40 bin çocuğun krizden etkilendiğini belirten UNICEF Basın Sözcüsü Paula Claycomb, bölgedeki çocukların durumlarının çok ciddi umduğunu söyledi.

Yiyecek ve ilaç sağlanması konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını kaydeden Claycomb, çocukların yaşadığı ortamların çok sağlıklı olmadığını ve çocuklarda özelikle ölümcül solunum yolları hastalıkları görüldüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Claycomb, "UNICEF ve bazı yardım kuruluşları özellikle yeterli beslenme konusunda çaba gösteriyorlar. Öte yandan güvenlik açısından da hadiselerden en çok etkilenen çocuklar. Onların durumu bu konuda daha da ciddi. Yaklaşık 1.6 milyon kişi evlerinden uzak durumda, kötü şartlar altında yaşıyor. Bunların yaklaşık yüzde 60'ı kadın ve çocuklardan oluşuyor. Yaklaşık olarak 40 bin çocuğun bu krizden etkilendiğini söyleyebiliriz. Bunların hepsi evlerinden uzaklaştırılmış ya da direkt olarak çatışmaların içinde kalmamış olabilir. Fakat okullarına devam demeyenler, yeterli beslenme ve sağlık hizmeti alamayanlar ve tabii ki direkt olarak çatışmalardan zarar görenler var" dedi.