Dargeçit tam teşekküllü hastane istiyor

Eğitim Bir Sen Başkanı Abdulhalık Demir, Mardin’in Dargeçit ilçe hastanesinde yaşanan sıkıntılar yüzünden halkın sağlık...

Eğitim Bir Sen Başkanı Abdulhalık Demir, Mardin’in Dargeçit ilçe hastanesinde yaşanan sıkıntılar yüzünden halkın sağlık alanında büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Demir, "Görüntü itibarıyla tam teşekküllü devlet hastanesini aratmayan ilçe hastanesinde sağlık ocağı hizmetinden öte bir hizmet verilememektedir.” dedi.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, ilçede bulunan devlet hastanesinin tam kapasite çalışması için basın açıklaması yaptı.

Dargeçit İlçe Devlet Hastanesi binası önünde toplanan sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Sendikası Başkanı Abdulhalık Demir, 1993-2006 yılları arasında inşaatı bir türlü bitirilemeyen ve sağlık ocağı görünümünde faaliyette olan ilçe hastanesinde yaşanan sıkıntılar yüzünden, Dargeçit halkının sağlık alanında büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Demir, ”İlçe, 50 bini aşan nüfusuyla ne yazık ki ihtiyaç duyulan sağlık hizmetini alamıyor. Görüntü itibarıyla tam teşekküllü devlet hastanesini aratmayan ilçe hastanesinde sağlık ocağı hizmetinden öte bir hizmet verilememektedir.” diye ifade etti.

Basit vakalarda bile müdahale imkanından yoksun hastanede, hastalar çevre ilçe ve illerdeki hastanelere sevk edildiğini belirten Demir, konuşmasına şöyle devam etti: ”Hasta ve hasta yakınlarımız hem ruhen, hem bedenen hem de maddi olarak perişan olmaktadır. 21. yüzyıl Türkiyesinde Dargeçitliler ve Dargeçit’te hayatını devam ettiren vatandaşların insanca bir sağlık hizmetini hak ettiğini düşünüyoruz. İnsanca bir yaşam için Dargeçit halkının bu isteğinin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz