Darıca, geleceğin yıldızlarını buldu

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Darıca Sporun Yıldızlarını Seçiyor’ projesi kapsamında düzenlenen yarışmaların finali yapıldı. Çeşitli...

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Darıca Sporun Yıldızlarını Seçiyor’ projesi kapsamında düzenlenen yarışmaların finali yapıldı. Çeşitli dallarda birinci olan sporcular profesyonel anlamda Dünya ve Avrupa Atletizm Şampiyonaları'na yetiştirilecek.

Darıca Belediyesi, Darıca Kaymakamlığı, Darıca Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübünün ortaklaşa düzenlediği 'Darıca Sporun Yıldızlarını Seçiyor' (DASYIS) spora yatkınlık seçmelerinin finali Darıca Kapalı Spor salonunda yapıldı. Seçmelerde 5 farklı yaş kategoride 20 metre sprint, dikey sıçrama, durarak uzun atlama ve top fırlatma branşlarında profesyonel ekip ve ekipmanlarla derecelendirmeler yapılarak öğrencilerin performansları değerlendirildi. Başarı elde eden öğrenciler, yeteneklerine göre spora yönlendirilerek geleceğin olimpiyat şampiyonlarının yetiştirilmesi hedefleniyor. Müsabakaları takip etmek için Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Açmaz, Darıca Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Darıca Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, DarıcaBelediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Başkanı Sadık Albayrak, ve Darıca Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Dursun Düzgün spor salonunda yerini aldı.

Reklam
Reklam

Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünün iş birliği ile çocukların yeteneklerine göre spora yönlendirildiğini söyledi. DAYSİS’e 12 bin öğrencini katıldığı bilgisini veren Ateş, geniş bir katılımla öğrencilerin yeteneklerine göre spora yönlendirildiğini ifade etti. Ateş, “Yarışmalar devam ediyor. Geniş katılımla geleceğimizin sporcularını yetiştirmekteyiz. Bu büyük bir önem taşımaktadır. Belediye Başkanlığına emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Darıca Belediyesi Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yapılan DAYSİS’in son aşamasında olduklarını ifade etti. Proje kapsamında üç aşama gerçekleştirdiklerini ifade eden Karabacak, “Bugün finallerini yapıyoruz. 12 bin öğrenci arasından bunları yaptık. Seçmelerden elde ettiğimiz sonuçlara göre yetenekli sporcuları seçiyoruz. Bunun devamını getireceğiz.” şeklinde konuştu. ‘Darıca Belediyesi Gençlik Spor kulübü olarak yavrularımızın iyi bir eğitim almasının yanında sportif aktiviteler yapmaları için de çabalıyoruz’ diyen Karabacak, “Bu sene atletizmi oluşturduk derece aldık. Sporcularımızdan bir tanesi de Balkan Kros Şampiyonasında şampiyon oldu. Sporun destekleyicisiyiz. Bu tür organizasyonlarla yetenekleri ön plana çıkararak milli takıma kadar sporcular yetiştirmek istiyoruz. Almış olduğumuz izlenimler ve incelemelerde çok yetenekli sporcular keşfettik. Bunların iyi yetiştirilmesi eğitilmesi bizim için çok önemli.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Karabacak, beden eğitimi öğretmenlerinin desteği ile Avrupa ve Dünya Olimpiyat Şampiyonalarına sporcu göndermek istediklerini ifade ederek, “Şimdiden çok heyecanlıyız. Daha da büyüyerek daha da gelişerek devam edeceğiz.” ifadesine yer verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hikmet Tatoğlu da 22 tane okulda yapılan bir çalışma olduğunu söyledi. Türk milletinin Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında ülkeyi temsil eden sporcu görememesinden ötürü yakındığını belirten Tatoğlu, gençlerin çok geç sporla tanıştığından ötürü başarının gelmediğini kaydetti. Çocukların 7-8 yaşlarında sporla tanışması gerektiğini belirten Tatoğlu, “Biz burada çocukları kabiliyetli oldukları spor dallarında yetiştirebilirsek inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu da buradan çıkacak. Bu proje Türkiye’ye örnek bir proje. Bu projeyi geliştirebilirsek diğer iller ve Belediye Başkanları ile de görüşebilirsek 5-6 yıl sonra olimpiyat şampiyonalarında 1-2 tane sporcu ile sevinmeyeceğiz. 10’ar tane Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkarabiliriz. Burada Başkanımızın bize büyük bir desteği var. Projenin Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

DERECELER
1998 Erkekler 20 metre Koşu ve Uzun Atlamada Ümit Daryol, Dikey Sıçrama ve Top Fırlatmada Mehmet Emin birinci oldu.

1998 Kızlar 20 Metre Koşu ve Uzun Atlamada Yeter Ekşi, Dikey Sıçramada Dilara Yalçın, Kızlar Top Fırtlamada Şule Öztürk birinci oldu.

1999 Erkekler 20 Metre Koşu ve Uzun Atlamada Osman Özdağ, Dikey Sıçramada Emrah Gulü, Top Fırlatmada Ferhat Özdal birinci oldu.

1999 Kızlar 20 Metre Koşu ve Top Fırlatmada Edanur Aydın, Dikey Sıçrama Beyza Nur, Uzun Atlamada ise Aleyna Genç birinci oldu.

2000 Erkekler 20 Metre Koşuda Rıdvan Özal, Dikey Sıçrama ve Top Fırlatmada Selim Bilal, Uzun Atlamada ise Yusuf Talha Gündüz birinci oldu.

2000 Kızlar 20 Metre Koşu ve Uzun Atlamada Eda Durmuş, Dikey Sıçramada Gizem Cevahir, Top Fırlatmada Halenur Dinar birinci oldu.

2001 Erkekler 20 Metre Koşuda Doğukan Demir, Dikey Sıçramada Recep Topal, Top Fırtlarmada Tuğrul Dilbaz, Uzun Atlamada ise Ogün Nar birinci oldu.

2001 Kızlar 20 Metre Koşuda Aysun Eliş, Dikey Sıçrama, Top Fırlatma ve Uzun Atlamada ise Sedanur Yılmaz birinci oldu.

Reklam
Reklam

2002 Erkekler 20 Metre Koşuda Özdemir Gülecan, Dikey Sıçramada Seçkin Güler, Top Fırlatmada Onur Özdemir, Uzun Atlamada ise Onur Baş birinci oldu.

2002 Kızlar 20 Metre Koşuda Yaren Tepebaş, Dikey Sıçramada Beyzanur Güzelbaba, Top Fırlatmada
Zeynep Sekmen, Uzun Atlamada ise Şeyma Akgün birinci oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: