Darıca, Maratona Koştu

Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Yarı Maraton, büyük bir katılımla gerçekleşti. Halk...

Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Yarı Maraton, büyük bir katılımla gerçekleşti. Halk koşusu ile birlikte 3 bin 500 atletin ter döktüğü maratonu Kenyalı atlet kazandı. İkinci ise Etyopya’dan oldu.

DARICA RENKLENDİ

Bu yıl ikincisi düzenlenen 22 kilometrelik Darıca Yarı Maratonu'na dünyadan ve ülkemizden çok sayıda ünlü atlet katıldı. Darıca sokaklarını şenlendiren ve ilçeye renk katan maratonda bin 200 sporcu birincilik için yarıştı. Sabahın erken saatlerinde Darıca Cumhuriyet Meydanı’na akın eden binlerce sporsever maraton heyecanına ortak oldu. Maratonun yanı sıra yapılan hal koşusunda ise 2 bini aşkın vatandaş da hem yarıştı, hem de eğlendi.

Reklam
Reklam

HALK KOŞUSU’NA DARICA DAMGASI

Halk koşusunda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcuları zirveye yerleşti. İlk 6 sıra Darıcalı atletlerin olurken, Sabahattin Yıldırımcı 1. oldu.

KENYALI ETYOPYALI MÜCADELESİ

Darıca Maratonu’nda siyahi sporcular da yer alırken, Afrika asıllı sporcuların mücadelesi kıran kırana geçti. Maratonda son metrelere girildiğinde ani bir atak yapan Kenyalı atlet Kıptoo Mark Kosgey, Etyopyalı rakibi Bıruk Getachew'ı geçerek, birinci oldu. Dünya Rekoru 3 dakika ile kaçırılırken, Darıca’nın şampiyonu olan atlete madalyanın yanı sıra 5 bin dolar ödül verildi. İkinci atlete ise ise 3 bin dolar ödül taktim edildi.

Katılımın yüksek olduğu Darıca Maratonu'nu, Gebze bölgesinden ilçe Kaymakamları, ilçe Emniyet Müdürleri, İlçe Spor Müdürlerinin yanı sıra Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ile çok sayıda ünlü isim takip etti. Protokole ve katılımcılara ev sahipliği yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, gurur duyulacak bir organizasyona imza attıklarını ve katılım gösteren herkese teşekkür ettiğini söyledi. Karabacak, Darıca Maratonunun kısa sürede Türkiye’nin en önemli maraton organizasyonları arasında yerini aldığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Darıca Yarı Maratonu'nun sonuçları ise şöyle oldu:

21 KİLOMETRE YARI MARATON ERKEKLER:
Kıptoo Mark Kosgey Kenya 1.03.31
Bıruk Getachew Etopya 1.03. 04
Hasan Pak Türkiye 1.04.35

21 KİLOMETRE YARI MARATON BAYANLAR:
Mulu Seboka Seyfu Etiyopya 1.14.00
Ümmü Kiraz Türkiye 1.16.34
Bahar Doğan Türkiye 1.17.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: