Darp Edilen Doktor Konuştu

Adana'da, trafik kazasında yaralanan hastanın nakli için gereken ambulans gelmediği iddiasıyla, hasta yakınları tarafından darp...

Adana'da, trafik kazasında yaralanan hastanın nakli için gereken ambulans gelmediği iddiasıyla, hasta yakınları tarafından darp edilen Dr. Tekin Müjde, darp esnasında önlüğüne damlayan kan izlerini göstererek, “Bu kanlar hasta kanı değil, benim kanım” dedi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde D-400 karayolu Sabancı Merkez Camii civarında yolun karşısında geçmek isteyen Salih T. (73), plakası henüz belirlenemeyen bir kamyonun çarpmasıyla yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve ilk müdahalesi yapılan yaralının, TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Sevk için gereken ambulansın geciktiğini öne süren hasta yakınları, o gün hastanede nöbetçi olan ve başka bir hastaya bakan Dr. Tekin Müjde’ye, hastaları için ambulans bulmasını istedi. Dr. Müjde’nin, "Hastanede tek ambulans var, ambulans geldiği zaman hastayı göndereceğiz" yanıtına rağmen sakinleşmeyen hasta yakınları ile doktor arasında, tartışma başladı. Tartışmada hasta yakınları tarafından darp edilen Müjde, Yarbaşı Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili Adana Tabip Odası'nda, darp edilen doktor Tekin Müjde ile bir basın toplantısı düzenleyen Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, sağlık çalışma ortamının son yıllarda şiddetin en çok yaşandığı alanlardan biri haline geldiğini söyledi. Geçmişte yaşanan olaylarda hayatını kaybeden ve yaralanan doktorların olduğunu hatırlatan Ökten, “Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde çalışan arkadaşımız Dr. Tekin Müjde, hasta yakınları tarafından 'neden bir tek ambulans var, bunun sorumlusu sizsiniz' denilerek darp edilmiştir” diye konuştu.

Basın toplantısında, darp esnasında önlüğüne damlayan kan izlerini gösteren Dr. Tekin Müjde ise, “Bu kanlar hasta kanı değil, benim kanım” diyerek, olay gecesini şöyle anlattı:

“Benim birlikte nöbet tuttuğum doktor arkadaşımın baktığı, trafik kazasında yaralanan bir hastaydı. Benimle hiçbir ilgisi yoktu ve bir şey bilmiyordum. Hastanın bütün işlemlerini bitirdikten sonra hastayı TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etmiş. Sonrasında hasta yakınları yanıma geldi, ‘bizim hastamız neyi bekliyor’ dediler. Ben, 'bilmiyorum, sizin hastanıza ben bakmadım, doktorunuza sorun' dedim. Sonra, ‘muhtemelen sizin hastanız bizim hastanemizin ambulansını bekliyordur, o da şu an görevde olduğu için işi bittikten sonra sizin hastanızı alıp hastaneye götürecektir’ deyince, 'koskoca devlet hastanesinde bir tane mi ambulans var? Böyle devlet hastanesi mi olur? Bize derhal ambulans yaratacaksınız. Eğer bu hastaya bir şey olursa sen ve diğer doktorlara zarar veririz' karşılığını verdiler. Ben de bir doktor olarak, ikinci bir ambulans temin edemeyeceğimi ifade ederek; bunu başhekime, olmadı valiye, hatta gerekirse Sağlık Bakanı ve Başbakana söyleyeceklerini belirtince, ‘biz şimdi Tayyip Erdoğan’ı mı arayacağız hastamıza ambulans için, sen bizimle dalga mı geçiyorsun’ deyip, 5 kişi birden üzerime saldırdılar.”

Reklam
Reklam

Hasta yakınlarının, "Erdoğan'a söyleyin size ambulans göndersin" sözü üzerine tartışma yaşandığı iddialarını da yanıtlayan Müjde, “Ben bir doktor olarak, ikinci bir ambulansı temin edemeyeceğimi, bunun ilgililerinin başka kurumlar olduğunu ifade ettim. Bütün söylediklerim bu. Ama onlar işine gelen bir kısmını kullanıyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: