Darülaceze'de Bayram Mutluluğu

Darülaceze sakinlerinin yüzü ziyaretçilerin akınıyla güldü. Kurum Müdürü Nevzat Bayhan, devletin her türlü maddi imkanı...

Darülaceze sakinlerinin yüzü ziyaretçilerin akınıyla güldü. Kurum Müdürü Nevzat Bayhan, devletin her türlü maddi imkanı sunduğunu, ancak şefkat ve muhabbeti ziyaretçilerin sağlayabileceğini söyledi. Minik Emirhan da ailesiyle birlikte ilk bayram ziyaretini Darülaceze’deki dede ve ninelerine yaptı.

Darülaceze’da bayram ziyaretçilerle daha neşeli geçiyor. Kurum sakinleri de bunu dile getirerek devamlı misafir beklediklerini söyledi.

“Ne kadar ziyaretçi görürsek o kadar mutlu oluyoruz.” diyen Darülaceze sakinlerinden Mediha Çeper, elini öpen minikleri yanaklarından öptü. Bayramın çok güzel geçtiğini ifade eden Çeper, “Gelenlerimiz de çok kalabalık. Bana diyorlar ki sen gül, mutluluk görüyorsun. Diyorum ki bu gelen misafirlerin de suçu var benim mazimdeki onlara surat asıyorum. Gülmek lazım. Misafiri seveni Allah sever. Ben Anadolu’dan Kars Sarıkamışlıyım. Biz misafirimizi çok seviyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Darülaceze’yi Şahin ailesi de ziyaret etti. Aile üyesi 7 yaşındaki minik Emirhan, tanımadığı dede ve ninelerinin ellerini öperek bayramlarını kutladı. Dede ve nineleri de Emirhan’ı yanaklarından öptü. Emirhan, ilk bayram ziyaretini Darülaceze’ye yaptıklarını söyledi. Baba Ahmet Şahin de aile olarak sık sık Darülaceze geldiklerini ifade etti. Şahin, “Burada herhangi bir yakınımız kalmıyor. Ama hepsi de aslında dedemiz, babaannemiz.” dedi. Baba Şahin’in bu ifadeleri sebebiyle çok mutlu olan Darülaceze sakinlerinden Mediha Çeper, “Babaannen yanında mı?” diye sordu. Şahin’in "Şu an yanımda değil" demesi üzerine Çeper, “O zaman 'bir babaanne buldum' de kıskansın.” esprisini yaptı.

'BURADA HEM DEVLETİN, HEM DE ZİYARETÇİLERİN ŞEFKAT HAVASI TENEFFÜS EDİLİR'

Bayramların çok güzel geçtiğini ifade eden Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, “Bir tarafta buruk gibi ama diğer tarafta da milletimizin himmetlerini coşturması açısından çok önemli.” diye konuştu.

Kurum sakinleriyle de bayramlaşan ve onlarla sohbet eden Bayhan, “Buradaki sakinlerimiz Kurbanı adeta dört gözle beklerler. Çünkü hem bayramlıklarını giyerler, hem de onları sevenlerin akın akın onları ziyaret etmelerini beklerler. Bir tarafta devletin bir tarafta da buraya ziyarete gelenlerin oluşturduğu şefkat havası teneffüs edilir.” dedi.

Reklam
Reklam

İnsanın her yaşta şefkate, ilgiye ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan Bayhan, “İnsan kendisiyle ilgilenilmediğini, artık bir tarafa itildiğini düşündüğü an hiçbir ilaç ona kar etmez. Bu açıdan bir şefkat eli, bir el öpme, sarılma, bir tebessüm etme bile belki onlarca kutu ilaçtan daha iyi etki yapıyor. Biz bunu gözlemleyebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerin uzun süre müessese sakinleri üzerinde olumlu etki bıraktığına dikkat çeken Bayhan, “Ziyaretçilerimiz geldikten sonra buradaki sakinlerimizde oluşturduğu manevi hava onları bir iki ay çok mutlu ediyor. Dünyaya bağlayacak önemli bir neşe kaynağı oluyor. Bu konuda hükümetimiz çok büyük imkanlar sunuyor. Bakanımız burayı ziyaret ediyor, elinden gelen her türlü imkanı seferber ediyor. Ancak şefkat farklı bir şey. Kimsesiz dediğimiz bir kavramın burada olmadığını da burada yaşayanların anlaması çok önemli. Kimsesiz olmadıklarını anlamaları için de hiç tanımadıkları insanların gelip ‘biz sizin kimseniziz’ demeleri, onlarla hasbihal etmeleri çok önemli.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çok sayıda vatandaş da DarÜlaceze önüne kurulan kurban pazarından aldıkları kurbanlıkları kuruma bağışladı. Hayırsever vatandaşların kurbanları kurum içinde kesiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: