Darüşşafaka Eğitim Kurumları Sınav Tanıtım Toplantısı

AĞRI (İHA) – Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Ağrı’da sınav tanıtım toplantısı düzenledi.Annesi veya babası hayatta olmayan,...

AĞRI (İHA) – Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Ağrı’da sınav tanıtım toplantısı düzenledi.

Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz yetenekli öğrencilere ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, giriş sınavı hakkında bilgi vereceği sınav tanıtım toplantısını Ağrı’da gerçekleştirdi. Ağrı Hürriyet İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Taşdan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı. Darüşşafaka Eğitim Kurumları temsilcileri, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi ve Türkiye İş Bankası yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında, öğrencilere sunulan imkanlar hakkında öğretmenlere ve velilere bilgi verildi. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi öğretmenlerle paylaşıldı. Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar, spor ve kültür faaliyetleri de toplantının konu başlıkları arasında yer aldı.

Reklam
Reklam

2011 yılında Darüşşafaka’nın düzenlediği sınavda elde ettiği başarı sonucunda Ağrı’dan Darüşşafaka ailesine katılan Özgür Yıldız, “Yeşil kapıdan içeri girince kendimi daha önce hiç bilmediğim ve yaşamadığım bir duygunun içinde hissettim. Sanırım o duygu bir ailenin, kardeşliğin, yeni bir yuvanın beni bekliyor olmasıydı. Artık benim buradaki ikinci yılım, şu an yeni kardeşlerimiz geldi. Eminim birçoğu da Darüşşafaka’ya ilk geldiklerinde benim gibi hissettiler. Bu okul beni hayallerime götürecek okul” dedi.

Darüşşafaka Giriş Sınavı belirlenen 20 ilde 2 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. Anadolu’nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri Darüşşafaka tarafından karşılanacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: