Darüşşafakalı Öğrencilerden Inovasyon Atılımı

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından inovasyonun önemini anlatmak ve inovatif çalışmaları desteklemek amacıyla bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından inovasyonun önemini anlatmak ve inovatif çalışmaları desteklemek amacıyla bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası, 8-10 Aralık 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. 60 bini aşkın yerli ve yabancı konuğu ağırlayan Türkiye İnovasyon Haftası, dünyada ve Türkiye’de fark yaratan uluslararası profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve öğrencileri İstanbul’da bir araya getirerek; inovasyon odaklı konferans, sergi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yaptı.

Reklam
Reklam

Darüşşafaka Lisesi’nden 32 öğrenci de Intel desteğiyle hazırladıkları, iki aylık çalışmalarının ürünü olan bireysel projeleriyle Türkiye İnovasyon Haftası’na katıldı.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'ndan 32 öğrenciye Intel tarafından bire bir mentorlukla 2 ay boyunca eğitimler verildi ve bu eğitimler sonucunda Intel Edison ve Intel Genuino kitleri kullanan öğrenciler, akıllı cihazlar geliştirdi.

TİM ve Intel işbirliğinde hazırlanan “Girişimci Mucitler” projesindeki bu akıllı cihazlar, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında sergilendi.

Robot kol, görme engelliler için akıllı baston, mobil kontrollü araç sistemi gibi birbirinden değişik ve hayatı kolaylaştıran projeleri hayata geçiren öğrenciler, meraklı ziyaretçilere projelerini tanıtırken oldukça heyecanlıydı.

Darüşşafakalı öğrenciler, Türkiye İnovasyon Haftası’nın 8 Aralık 2016 Perşembe günü düzenlenen açılışında sertifikalarını aldı. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü ile sertifika töreninde fotoğraf çektirdiler ve tebrik edildiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: