Darüşşafaka’nın sınav maratonu başlıyor

İlköğretimden üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 30 Mayıs’ta gerçekleşecek sınav öncesinde, bir dizi toplantı düzenliyor.

Babası hayatta olmayan ve maddi olanakları yetersiz, yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencileri arasından sınavla aldığı ilköğretim dördüncü sınıf öğrencilerine liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı kolej eğitimi veren İstanbul’daki Darüşşafaka Eğitim Kurumları, okula giriş sınavını anlatmak için 5 Nisan’dan itibaren 33 ilde veli ve öğrencilerle buluşacak.

Darüşşafaka Eğitim Kurumu temsilcileri ve Darüşşafaka Cemiyeti Yönetiminin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda kurum tanıtılacak ve eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi hakkında veli ve öğrenciler bilgilendirilecek. Toplantıda ayrıca Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetlerinden de söz edilecek.

Reklam
Reklam

-33 İLDE TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENİYOR-

Darüşşafaka’nın 5-6-7 Nisan’daki tanıtım toplantıları şu illerde gerçekleşecek:

4 Mayıs: İstanbul

5 Nisan: Şanlıurfa, Balıkesir, Van, Konya, Tokat, Denizli, Adana, Malatya, Erzurum, Sivas

6 Nisan: Tekirdağ, Sakarya, Diyarbakır, Manisa, Ağrı, Afyon, Kocaeli, Yozgat, Bursa, Antalya, İzmir, Ordu, Aydın, Mersin, Hatay, Ankara, K. Maraş

7 Nisan: Mardin, Muş, Kayseri, Samsun, Gaziantep

-SINAVLAR 20 MERKEZDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR-

Darüşşafaka sınavları Türkiye’de 20 il merkezinde gerçekleştiriliyor. Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da düzenlenecek sınava Anadolu’nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri de Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

ANKA