Dasidef’ten Osb’ye Ziyaret

DASİDEF, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney ’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. DASİDEF Yönetim Kurulu...

DASİDEF, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney ’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dolar, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Yeni görevinizin hayırlı olmasını temenni eder bu zor görevde bizlerde sizlere yardımcı olmaya hazırız.” Dedi.

Dolar, organize sanayi bölgelerinin depo olarak kullanılmasının kendilerini rahatsız ettiğini ifade ederek, “Organize sanayi bölgeleri üretim yapmak isteyen sanayici ve işadamlarına tahsis edilmeli. Zaten OSB yasasında bunlar açıkça belirtilmiş, üretim yapmayan işletmenin OSB alanlarında olması yasa gereği mümkün değil” diye konuştu.

Reklam
Reklam

OSB ‘de yer olmadığı için son bir ay içerisinde yatırım yapmak isteyen üç yatırımcının yatırımlarını başka bölgelere kaydırmak zorunda kaldıklarını kaydeden Dolar, Bölgenin kalkınması adına ciddi önem arz eden bu konunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade etti. Dolar, arsa tahsis edilmiş fakat üretim yapmayan, arsaları depo olarak kullanan işadamlarının ciddi bir vebale girdiklerini dile getirdi.

OSB yönetim kurulu başkanı Zafer Ergüney ise “Bu konuda haklısınız OSB yasasında açıkça üretim zorunluluğu ifade ediliyor. Hatta yer tahsisinden sonra üretim yapmayan işletmeye tahsis edilen arsanın OSB yönetiminin geri alma hakkı var.” şeklinde konuştu.

Ergüney, Sanayici ile Tüccar sıfatlarının birbirinden ayrılması gerektiğini OSB alanlarının Tüccarlara değil Sanayicilere tahsis edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney uygulama konusunda OSB yönetiminin birlikte hareket etmesi ve dik durması gerektiğini bu konuda tüm sanayici ve işadamlarının desteklerine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Yeni kurulacak olan OSB alanında bu tip hatalara izin verilmemesi gerektiğini sanayici ile tüccar sıfatlarının birbirinden iyi ayrılması gerektiğinin altını çizen Ergüney, Organize Sanayi Bölgelerinin bir ilin hatta bölgenin kalkınmasında, istihdam konusunda, sosyokültürel dengelerin bozulmaması adına ciddi rol oynadıklarını, bu açıdan OSB’ler üzerinden siyaset yapılmamasını rant sağlanmaması gerektiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz