Daşöz: Manisa'nın turizm potansiyelini de ortaya çıkarmak istiyoruz

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, tarım ve sanayi şehri olan Manisa'nın turizm potansiyelini de ortaya...

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, tarım ve sanayi şehri olan Manisa'nın turizm potansiyelini de ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.

Valilik Toplantı Salonu'nda Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen fuara katılımla ilgili değerlendirme toplantısı yapan Vali Daşöz, fuara Manisa’dan yaklaşık 15 kişi katıldıklarını bildirdi.

ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nın dünyanın en büyük fuarlarından biri olduğunu aktaran Daşöz, Manisa olarak ilk kez bu fuara katıldıklarını söyledi. Turizm açısından bu fuara katılmış olmanın önemli olduğunu aktaran Daşöz, "Manisa açısından çok yararlı oldu. Standımız oldukça ilgi çekti. Gelen herkes fotoğraf çektirdi. Özellikle otantik kıyafetli Hafsa Sultan, Merkez Efendi, Mesir ve sanal müze olayı büyük ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay, standımızı ziyaret ederek mesir saçtı. Berlin’e yılda 20-22 milyon turist geliyor. 200’e yakın bir müzesi var. Fuar sayesinde Berlin’in turizm alanında yaptıklarını görme imkanımız oldu. Tur operatörlerini Manisa’ya davet ettik." dedi.

Reklam
Reklam

Ağırlıklı olarak sanayi ve tarım şehri olan Manisa'nın turizm potansiyelini de ortaya çıkarmak istediklerinin altını çizen Daşöz, "Manisa'nın tarım ve sanayi şehri olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Ülkemizin lokomotif illerinden birisi. Ama insanlarımız oraya odaklanmış olmuyor, turizme odaklanmamış olması bir handikaptır. Belki turizmi ihmal ediyoruz, algılamıyoruz. Manisa'nın İzmir'e yakınlığını en önemli avantajlardan birisi olarak göstermiştim. Komşu destinasyonlarla ilişkileri geliştirmeliyiz. İzmir, Manisa ve Aydın açısından bakılmalı. Siz tek başınıza davrandığınız zaman mı toplam değeriniz fazla olur, diğer değerlerde eklendiği zaman mı etki dereceniz, sinerji oluşturma gücünüz fazla olur. İzmir vilayeti ve turizm profesyonelleriyle, Aydın ve Manisa hep beraber bir havza gibi bunu düşündüğümüz zaman, tanınmış olan ilin tanınmışlığından sizde yararlanıyorsunuz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: