Datong

Çin’in En Büyük Turistik Yerlerinden Biri Çin'in Şansi (Shanxi) eyaletinde yer alan Datong şehri hakkında bir makale okuduğunuz zaman, ona kılavuzluk eden fotoğraf iki şeyden birini gösterir.

Çin’in En Büyük Turistik Yerlerinden Biri

Çin'in Şansi (Shanxi) eyaletinde yer alan Datong şehri hakkında bir makale okuduğunuz zaman, ona kılavuzluk eden fotoğraf iki şeyden birini gösterir. UNESCO Listesi'ndeki Yungang Taş Mağaraları'nda yer alan Büyük Buda ya da Asma Manastırı. Biz de Yungang Taş Mağaraları’nı gösteriyoruz. Ama buna karşı olduğumuzdan, size onun yerine açık havada bir görüntü veriyoruz. Emin olun aslında bu manzaralar daha muhteşem. Datong'un, güzergahınız üzerinde bulunan örneğin Xi’an (Terracotta Ordusu Şanı) gibi görkemli tarihi mekanlara ev sahipliği yapan bir yer olarak, görülmeyi hak ettiğini düşünüyoruz.

Reklam
Reklam

Yungang Taş Mağaraları, 252 antik tapınak mağaraları ile binlerce Buda heykelleri ve en önemlisi oturan Buda ile çok iyi şekilde korunmuş karmaşık bir yapı. Bu karmaşık yapı size muhteşem bir manzara sunuyor. Tüm kağıtlar üzerindeki yorumlar, tanımlamalar aynı olarak görülse bile burada en azından birkaç saat harcamak isteyeceksiniz.

Asma Manastır ya da Xuankong Tapınağı şehrin biraz dışında ve büyük bir uçurum kenarında inşa edilmiş ahşap bir tapınak. Yaklaşık 40 odadan oluşuyor ve görülmeye değer. İçeride türlü heykeller bulacaksınız, ama dışarısındaki manzaraları için de geleceğiniz yerlerden bir tanesi burası. Datong’un geri kalanının ilgi çekici olmadığını söylemek istemiyoruz, akşamları Kırmızı Bayrak Meydanı’nda hayli canlı bir atmosfer bulacağınız gibi şehir, başka tapınaklara ve görülmeye değer manzaralara sahip. Kuzeyinde Büyük Duvar'ın (Great Wall) kalıntılarını bulabilirsiniz.

Not: Çin’e olan yolculuğunuzda burası iyi bir başlangıç noktası olmayacak, çünkü uluslararası bağlantısı bulunmuyor. Bunun yerine önce Pekin ya da Şangay’a geçebilirsiniz.

Reklam
Reklam