Daum: 'Başarılı bir ilk yarıydı'

Turkcell Süper Ligi'nin 17. haftasında kendi sahasında Denizlispor'u 6-2 yenen Fenerbahçe, ligin ilk yarısını namağlup lider olarak tamamladı.

Karşılaşmanın ardından basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, ligin ilk yarısının son maçında Denizlispor karşısında elde edilen farklı galibiyetle ilgili olarak, "Başarılı bir ilk yarının başarılı sonunu getirdik" dedi. Daum, Denizlispor'a 6 gol atmanın başarı olduğunu da söyleyerek, "Maçtan önceki hesabımızda böyle bir şey yoktu. İzleyiciler, taraftarlar açısından böyle bir maç izlemek hoş oldu. Ancak biz antrenörler açısından, yenilen gollerdeki hataları görmek ve maçı değerlendirmek önemli. Maçın 2. yarısında daha iyi oynadık. Dolayısıyla ilk yarıya oranla daha çok pozisyon bulup, daha çok gol attık" ifadelerini kullandı. Denizlispor galibiyetine çok fazla sevinmenin bir anlamı olmadığını da ifade eden Daum, önlerinde çok zorlu bir Türkiye Kupası maçı olduğunu ve bu karşılaşmayı düşünmek zorunda olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Christoph Daum, Denizlispor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam'ın, karşılaşma boyunca Fenerbahçe'den daha çok gol pozisyonuna girdikleri yönündeki sözleriyle ilgili olarak da, "Attığımız gollerden memnunum. Benim için girilen pozisyondan çok, atılan goller önemli. 10 gol pozisyonuna girip değerlendirememektense, 1 gol pozisyonuna girip değerlendirmek benim hoşuma gider" diye konuştu. Daum, Denizlispor'a 4 gol atan Semih ile ilgili olarak da, "Semih'in toplam oynadığı dakikalara bakıp, attığı golleri düşünürsek, Türkiye'nin en tehlikeli santrforu diyebiliriz. Onun adına sevindim. Semih, idmanlarda çok iyi çalışıyor ve kendini her zaman hazır tutuyor" şeklinde konuştu. Genç oyuncuları, 1. Lig seviyesinde eğitmeye çalıştıklarını da vurgulayan Daum, "Bugün gördük ki bazı genç oyuncuların daha zamana ihtiyacı var. Zafer ise, son aylarda profesyonel gibi çalıştı. Onu, 'çalışmalarının karşılığını alacaksın' demek için oyuna aldım" dedi.

Christoph Daum, önümüzdeki sezon için yapılacak yabancı oyuncu transferi ile ilgili sorulara da, "Önemli olan, hangi oyuncuların Türkiye'ye gelmeye hazır olduklarını bilmek. Ayrıca alınacak yabancı oyuncunun, Türk oyunculardan çok daha iyi olması gerekiyor. Fenerbahçe'ye ve Türkiye'ye çok çabuk uyum sağlayacak oyuncu olmalı. Gerek defansif, gerekse ofansif anlamda maçın kaderini belirleyecek, liderlik yapabilecek, önemli maçlarda sorumluluk alabilecek, klası olan futbolcular olması lazım" şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam

Christoph Daum, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in, her takımda 5 yabancı futbolcu oynaması yönünde bir demecinin olduğunun hatırlatılması üzerine de, "Futbolu profesyonelce meslek olarak görüyorsak, diğer mesleklerde olduğu gibi rekabete açık bir pazar olarak görmeliyiz. Uluslararası futbol, yıllardır uluslararası anlamda mücadele eden oyuncularla oynanıyor. Yabancı demek, Sepp Blatter için ne demek? Bu konuda farklı yorumlar var. Avrupa ülkeleri arasında imzalanan Roma Sözleşmesi'ne göre, Avrupa Birliği'ne dahil olan ülkeler içinde, AB vatandaşları serbest çalışma haklarına sahip. O sözleşmeyi görmezden gelemezsiniz. Böyle bir sözleşmeyi gözardı edip de kendi ulusal federasyonlarınıza farklı bir uygulama getirecek olursanız, akabinde yaşanacakları bilemem. Arsenal ve Ajax'ın kadrosunun hemen hemen hepsi yabancı. Avrupa'nın büyük kulüplerinin hepsinde ortalama 14 yabancı futbolcu bulunuyor" diye konuştu. Daum, bu konularla Türk futbolunun geleceği hakkındaki düşüncelerinin önümüzdeki günlerde Fenerbahçe'nin resmi internet sitesi ve Fenerbahçe TV'de yayınlanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Denizlispor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, 6-2'lik skora rağmen kendilerinin daha çok gol pozisyonuna girdiğini söyleyerek, "Ancak Fenerbahçe'nin farkı böylece ortaya çıktı. Onlar girdikleri gol pozisyonlarını değerlendirdi, biz ise atamadık. Tahmin ediyorum bu sezonun en çok gol pozisyonu yaşanan maçı oldu" şeklinde konuştu. Nurullah Sağlam, 2 takım oyuncularını da böyle bol gol pozisyonu olan bir maç izlettirdikleri için tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.