Daum: "Hedeflediğimiz guruptan çıkmak"

İSTANBUL (İHA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde hedefledikleri puana ulaşarak gruptan çıkmayı istediklerini söyledi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam FC Schalke 04 ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Daum, karşılaşmanın yapılacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Hedeflerinin 9 veya daha fazla puan alarak bu yıl gruptan çıkmak olduğunu belirten Alman teknik adam, yarın akşam FC Schalke 04 karşısına son haftalarda başarılı bir tablo çizen kadroyla çıkacağını ifade ederek, "Tuncay'ın, Ankaragücü maçında oyuna girdiğinde hazır olmadığını hep birlikte gördük. Servet'in ilk 11'de çıkacak güçte olduğunu biliyoruz. Öne geçtiğimiz takdirde rakip, Bordon gibi oyuncularla baskısını hissettirirse buna hazırlıklıyız. Servet'i oyuna sokarız" dedi.

Reklam
Reklam

Daum, amaçlarının bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp deplasmanda rakipleri üzerindeki baskıyı arttırmak olduğunu dile getirerek, "Amacımız bu iki maçtan 4 veya 6 puan almaktır. Bu tip maçları hep ilk yarısı burada, ikinci yarısı Gelsenkirchen'de olarak değerlendiriyorum. Böyle karşılaşmalarda detayların önemi çok büyük. PSV

Eindhoven'e karşı oynadığımız gibi hedefe kilitlenmiş bir şekilde istediklerimizi sahaya yansıtırsak, istediğimiz sonucu alır, yolumuza devam ederiz" diye konuştu.

Avrupa'daki büyük kulüplerle aynı seviyede olduklarını kanıtlamak için hareket edeceklerini vurgulayan Daum, oyuncularının da bunun bilincinde olduğunu kaydetti.

Fenerbahçe'nin, kuruluşunun 100. yılında Şampiyonlar Ligi'nde gruptan 1. olarak çıkacak bir takıma sahip olması için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini belirten Alman çalıştırıcı, FC Schalke 04 maçı için iyi hazırlandıklarını dile getirerek, "Yaptığımız analizler var. Dolayısıyla amacımız buna göre hazırlanıp, yarın sahadan 3 puanla ayrılmaktır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bir Alman gazetecinin, FC Schalke 04'ün menajeriyle arasının kötü olduğunu hatırlatılarak, yarın nasıl davranacağını sorması üzerine ise Daum şöyle konuştu:

"Bana göre artık yapılan bu yorumlar çocuksu. Şampiyonlar Ligi'nde, kralların liginde oynuyoruz. Hala o saçma sapan yorumlar yapılıyor. Ben bu yorumlara girmek istemiyorum, işimize gücümüze bakalım."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ayrıca, FC Schalke 04'te yarın akşam ilk 11'de forma giyecek olan Hamit Altıntop'a 'hoşgeldin' demesini bileceklerini söyleyerek, "Hamit son maçlarında Ernst'in yerine girerek etkileyici oyunuyla takımı ateşliyor. Attığı gollerin yanı sıra performansı da etkileyici. Aynı şekilde bu performansı milli takımda da sergiliyor" şeklinde konuştu.