Davamız bir an önce görülsün dilekçesi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, mahkemeye başvurarak "Erdoğan'ın, Dolmabahçe buluşmasında Büyükanıt'a eşinin harcamalarıyla ilgili dosya verdiği söylentileri var" diye yazan Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ve Birgün Gazetesi aleyhine açtıkları tazminat davasının erkene alınmasını istedi.

Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, "Davalıların eylemlerinin yarattığı infial, yargılamanın öncelikle ele alınması halinde gerek müvekkillerimin mağduriyetinin sonlanmasını ve gerekse kamuoyunda yaratılan belirsizliğin kısmen giderilmesini sağlayabileceğinden duruşma gününün en erken tarihe inhisar ettirilmesi" istendi. Mahkeme bu başvuruyu dikkate alarak duruşmayı erkene aldı ve tarih olarak 9 Temmuz'u belirledi.

Reklam
Reklam

Sağlar: Kuşku verici
Kararı değerlendiren Fikri Sağlar "Bu durum yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne saygılı bir devlet olma tartışmasının sürdüğü sırada toplumda derin kuşkular yaratacak. Sayın Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanı iken bu davanın başlayıp bitmesi istenmektedir" dedi.