Davet, Klerides'in tutumuna bağlı

LEFKOŞA (İHA) - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Rum Yönetimi Başkanı Glafkos Klerides, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile biraraya gelecekleri Paris zirvesi öncesinde bugün ortak bir değerlendirme yaptılar.

Kıbrıs müzakere süreci çerçevesinde ara bölgedeki Lefkoşa Konferans Merkezi'nde yaklaşık 1.5 saatlik yeni bir görüşme yapan liderler, bir süreden beri gündemde bulunan "vatandaşlık" konusunu da ele aldılar.

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş görüşme dönüşünde Cumhurbaşkanlığı'nda bekleyen gazetecilerin sorularına karşılık, "Bugün daha çok Paris'e giderken iki taraf arasındaki değerlendirme gündeme geldi. Biz düşündüklerimizi, onlar düşündüklerini söylediler. Biz onların, onlar da bizim ne yapacağımızı biliyor. İyi oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Paris zirvesinde Genel Sekreter Annan'ın talebi doğrultsunda genel bir değerlendirme ve toparlama yapılacağını, tarafların bu çerçevede hazırlık yaptığını söyleyen Denktaş, bugünkü görüşmede vatandaşlık konusunu da kısaca ele aldıklarını ekledi.

AP DAVETİ KLERİDES'E BAĞLI Cumhurbaşkanı Denktaş, Avrupa Parlamentosu'nun iki lidere kamuoyuna açık tartışma davetinin anımsatılması üzerine ise, "İkimizin de katılmasını istiyorlar. Biz katılabileceğimizi bildirdik. Klerides zannederim Genel Sekreter ile görüştükten sonra cevap verebileceğini söylemişti. Bakalım ne diyecek? Paris görüşmesinden sonra belli olacağı anlaşılıyor" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Rum Yönetimi Başkanı Glafkos Klerides'i Kıbrıs sorunu ile AB üyeliği ışığında çözüm perspektifini kamuoyu önünde açık tartışmaya davet etmişti. Bu amaçla taraflara davetiye gönderen Komite'ye Cumhurbaşkanı Denktaş olumlu yanıt vermişti.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın davetiyle perşembe günü Paris zirvesinde biraraya gelecek olan Cumhurbaşkanı Denktaş ile Rum Yönetimi Başkanı Klerides, adaya dönüşlerinin ardından 11 Eylül Çarşamba gününden itibaren müzakereleri sürdürecekler.
Cumhurbaşkanı Denktaş, Paris zirvesi için yarın gece adadan ayrılacak.

Reklam
Reklam