David Vann, İstanbul'a geliyor

O, çocukluğunu Alaska'da geçirdi.

Anlattıklarına bakılırsa tahmin edebileceğimizden çok daha ıssız ve yalnız bir coğrafyaydı bu… İnsanı kolayca verilemeyecek kararlar konusunda yüreklendiriyordu… On üç yaşındaydı ve bir gün, babasının annesiyle yaptığı bir telefon konuşmasına şahit oldu. Adam, kadına "sensiz yaşayamıyorum" diyordu. O yaşta bir çocuk için bile esaslı bir klişe! Neden sonra babasının elindeki silahı gördü, silah şakağa dayandı ve ateş aldı!

Yukarıda yazanlar iyi kurgulanmış bir hikaye gibi dursa da bunlar David Vann'ın yaşadığı gerçekler! Üstelik bu onun garip tesadüfler ve ölümlerle örülü hayatı için sadece bir başlangıç…

İlk romanı Caribou Adası'yla tanıdığımız David Vann, yıllarca yayımlatamadığı kitaplarının Avrupa'da keşfedilip heyecan yaratmasından sonra bir efsaneye dönüştü. Gerçekler ve hayal ürününün iç içe geçtiği romanın sürpriz sonu, romanı unutulmazların arasına yerleştirmişken kısa süre önce de yazarın öykülerini topladığı "Bir İntihar Efsanesi" kitabıyla tanıştık.

Sıra, bu olağanüstü kitapların yaratıcısıyla tanışmaya geldi! 06 Aralık 2012, Perşembe günü İstanbul'a gelecek olan Vann, iki gün süreyle okurları ve Türk basınıyla buluşacak.