Davos Zirvesi başladı

Davos -(AA) Dünya Ekonomik Forumu'nun "Davos Zirvesi" olarak da bilinen yıllık toplantıları, İsviçre'nin Davos kasabasında başladı.

Davos'ta 28 Ocak tarihine kadar sürece olan toplantılarda, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan temsil edecek.

Devlet Bakanı Babacan'ın, toplantılara katılmak üzere bugün, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de 26 Ocak Cuma günü Davos'a gelmesi bekleniyor.Dışişleri Bakanı Gül, Davos'ta, Türkiye'nin siyasi geleceği, Irak ve Ortadoğu'nun geleceği konularının işleneceği toplantılara katılacak. Abdullah Gül'ün, Davos'ta iki temaslarda da bulunması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Devlet Bakanı Ali Babacan da, Davos'ta ağırlıklı olarak, Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye ekonomisi, AB'nin geleceği ve küresel ekonomi konularındaki toplantılara katılacak. Babacan'ın da Davos'ta ikili görüşmelerde bulunacağı belirtiliyor.

Davos Zirvesi'nin bu yılki ana teması "Küresel Gündemi Biçimlendirmek - Değişen Güç Dengesi" olarak belirlendi.

Zirve'de, 2007 yılını şekillendirecek genel gündem konuları belirlenirken, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yükselen piyasaların, değişen güç dengesi içindeki konumları ele alınacak. Küresel güç dengesinin, coğrafi, siyasi ve ekonomik olarak değişim gösterdiği belirtilirken, özellikle bu yıldan başlayarak, küresel gündemin, bu değişen güç dengesi çerçevesinde şekilleneceği belirtiliyor.