Davul-zurna Ekibi Esnafı Kırkpınar’a Davet Etti

Edirne 652.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev yapacak olan davul-zurna ekibi, geleneksel olarak esnafı gezerek, Kırkpınar’a...

Edirne 652.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev yapacak olan davul-zurna ekibi, geleneksel olarak esnafı gezerek, Kırkpınar’a davet etti.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev yapacak olan davul-zurna ekibinin başında şef olarak görev yapan Fahrettin Zurnacı, 45 yıldan beri Kırkpınar er meydanında görev yaptığını belirtti. Bu yıl görev yapacak olan ekipte 20 davul, 20 zurna bir de ekip şefi olmak üzere toplamda 41 kişinin görev yapacağını belirten Zurnacı, “Ekibe yeni olarak birkaç tane genç arkadaşımızı kattık, müzik kaybı olmaması için. Bizim Edirne Tarihi Kırkpınar müziklerimiz çok meşhurdur. Kırkpınar denildiğinde, pehlivan ve davul, zurna bir bütündür, birlikte bir ailedir. Yıllardan beri bu mesleği dededen toruna devam ettiriyoruz. Görev 45 yıldan beri devam ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Esnaf ziyareti yaparak Kırkpınar’a davet eden davul-zurna ekibine esnaf da ilgi göstererek bu geleneğe ve kültüre sahip çıkıyor. Bazı esnaf, sattıkları ürünlerden davul-zurna ekibine çeşitli hediyeler veriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: