Davutoğlu, AİGK gayriresmi toplantısına başkanlık yapacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nın (AİGK/CICA) gayriresmi dışişleri bakanları...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nın (AİGK/CICA) gayriresmi dışişleri bakanları toplantısına başkanlık yapacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 26 Eylül'de New York'ta düzenlenecek toplantıda üye ülkeler, AİGK/CICA coğrafyasında çatışma ve uyuşmazlıkların önlenmesinde AİGK/CICA’nın rolünün güçlendirilmesi imkanlarını ele alacak ve AİGK/CICA’nın mevcut faaliyetlerini gözden geçirecek.

İstanbul’da 7 – 9 Haziran 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen AİGK/CICA III. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Türkiye iki yıllık bir süre için AİGK/CICA’nın dönem başkanlığını üstlenmişti. AİGK/CICA bünyesinde halen Türkiye ile birlikte 24 üye ülke bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz