Davutoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland’ı Ağırladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk demokrasisinin birinci sınıf olduğunu belirterek, “Hiç kimse kaygı duymamalıdır, Türk...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk demokrasisinin birinci sınıf olduğunu belirterek, “Hiç kimse kaygı duymamalıdır, Türk demokrasisi kökleşmiştir, yerleşmiştir.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjon Jagland’ı, Dışişleri Bakanlığı'ndaki öğle yemeğinde ağırladıktan sonra konuğu ile birlikte basın mensuplarına açıklama yaptı. Jagland ve heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Davutoğlu, “Kendisi, Avrupa demokrasisi ,dünya siyasetinin akil insanlarından biridir. Gerçek bir Türkiye dostudur.” diye iltifat etti.

Reklam
Reklam

Davutoğlu, Avrupa Konseyi'nin demokrasinin, fikir özgürlüğü ve hukuk devletinin Avrupa’da yerleşmesini sağlayan en önemli kurumu olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin de en başından bu yana buna katkı sağladığını vurguladı. Toplantıda bunları ele alma fırsatı bulduklarını ve dostane bir sohbet gerçekleştiğini aktaran Ahmet Davutoğlu, “Hem Avrupa demokrasinin geleceği ve hem ülkemizde son gelişmelerin arka planı ve hükümetimizin yaklaşımını ele aldık.” diye konuştu.

“HERŞEY HUKUK KURALLARI İÇİNDE OLMALI”

Davutoğlu, şöyle devam etti: Türkiye, özgürlükleri hukuk devleti kurallı içinde yerleştirmeye ve bunu her alanda uygulamaya kararlıdır. Son 10 yılda yapılanlar bunun göstergesidir. Hiçbir zaman özgürlüklerden taviz vermedik, vermeyeceğiz. Ancak bütün gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi özgürlüklerin kullanımı da hukuk devleti ile sınırlıdır. Hiç kimse kaygı duymamalıdır Türk demokrasisi kökleşmiştir, yerleşmiştir ve geleceğe dönük olarak da daha ileri bir düzeyde özgürlük anlayışını yerleştirmeye kararlıyız. Ancak hiçbir şekilde bu özgürlük ortamını suistimal etmek isteyen, kaos çıkarmak isteyen gruplarla ilgili olarak da hukuk devleti kuralları işletilecektir. Türk demokrasisi birinci sınıfı demokrasidir. Her demokraside olabilecek hatalar yine kendi iç yapıları içinde ele alınır. Ama hiçbir şekilde Türkiye’nin demokrasisini göz ardı etmek isteyen veya bu çerçevede aldığı mesafeyi örtmeye çalışan çevrelere de fırsat vermeyecektir.”

Reklam
Reklam

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjon Jagland da Davutoğlu’nun misafirperverliğine teşekkür ederek, Türkiye ile iyi ilişkilerin devam ettirileceğini ve desteklerinin süreceğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: